Foto ⟩ Graudiņa/Kravčenoka zaudē bronzas mačā un Tokijas olimpiskās spēles noslēdz ceturtajā vietā (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka piektdien piedzīvoja zaudējumu Tokijas olimpisko spēļu turnīra bronzas finālā, sacensības noslēdzot ceturtajā vietā.

Latvijas duets, kas spēlēs bija izsēts ar 16.numuru, ar rezultātu 0-2 (19:21, 15:21) zaudēja Šveices pārim Joanai Heidrihai/Anukai Veržē-Deprē (12.).

Pēc veiksmīgas spēles blokā mača sākumā Latvijas duets ieguva vadību ar 2:0, taču pretinieces atbildēja ar četriem punktiem pēc kārtas. Vēlāk ar Kravčenokas "eisu" izdevās atgūt vadību (6:5), bet šveicietes ar veiksmīgu uzbrukumu vēlreiz ieguva 2-3 punktu vadību. Seta otrajā pusē pēc veiksmīgām servēm un sadarbības abas komandas šķīra vairs tikai viens punkts (13:14).

Dažas kļūdas ļāva Šveices duetam atkal iegūt 2-3 punktu pārsvaru, bet Graudiņa ar "eisu" panāca 19:20. Tomēr setbumbu pretinieces realizēja un spēles pirmo nogriezni noslēdza ar 21:19 savā labā.

Otrā seta sākumā Latvijas spēlētājas pieļāva vairākas kļūdas un ātri nonāca iedzinējos ar 1:5. Vēlāk pēc Graudiņas spēcīgās serves šveicietes bija vairs tikai punkta attālumā (5:6), bet pretinieču sekmīgie uzbrukumi un latviešu kļūdas deva sāncesām jau divkāršu pārsvaru (13:6).

Šveices spēlētājas, spītējot latviešu izmisīgajai cīņai par atspēlēšanos, straujiem soļiem tuvojās uzvarai un bronzas setu noslēdza ar panākumu 21:15. Noslēgumā Graudiņa/Kravčenoka atspēlēja četras mačbumbas.

Abās duetu savstarpējās spēlēs līdz šim uzvarējušas ir šveicietes.

Pusfinālā Latvijas pāris ar 0-2 zaudēja Austrālijas pārim Mariafe Artaho de Solara/Talika Klensija (5.), bet šveicietes piekāpās ASV duetam Eiprila Rosa/Aliksa Klainmena (2.) ar 0-2.

Pirms tam Latvijas spēlētājas grupā ar 1-2 piekāpās ASV duetam Kellija Kleisa un Sāra Sponsila (9.), bet ar 2-1 pārspēja brazīlietes Anu Patrisiju Silvu Ramosu un Rebeku Kavalkanti Barbozu Silvu (4.) un ar 2-0 - Kenijas duetu Gaudensija Makoha/Breksaidsa Hadambi (21.).

Astotdaļfinālā ar 2-1 tika pārspēts Krievijas olimpiskās komitejas pāris Svetlana Holomina/Nadežda Makroguzova, kurš turnīrā izsēts ar astoto numuru, bet ceturtdaļfinālā ar 2-1 tika pieveikts Kanādas duets Hetere Benzlija/Brendija Vilkersone, kurš turnīrā izsēts ar desmito numuru.

Šveicietes, kurām šīs ir jau otrās olimpiskās spēles, grupā apspēlēja Vācijas un Nīderlandes duetus, bet zaudēja turnīra galvenajām favorītēm kanādietēm - Sārai Pevenai un Melisai Hjūmenai-Paredesai.

Astotdaļfinālā trijos setos tika pieveiktas tautietes Tanja Hīberli un Nina Bečarta, bet ceturtdaļfinālā - brazīlietes Rebeka Kavalkanti un Ana Patrisia Silva (4.).

Sestdien cīņu par bronzu aizvadīs Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu