Diviem Baltkrievijas treneriem atņem Tokijas olimpisko spēļu akreditāciju (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Diviem Baltkrievijas treneriem ir atņemta akreditācija Tokijas olimpiskajās spēlēs saistībā ar viņu mēģinājumu piespiest Baltkrievijas olimpiskās izlases dalībnieci sprinteri Kristīnu Cimanousku doties uz mājām.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) paziņoja, ka ir anulējusi Artūra Šimaka un Jurija Maiseviča akreditāciju un viņi ir atstājuši Olimpisko ciematu.

SOK šonedēļ paziņoja, ka veic izmeklēšanu pret abiem treneriem par viņu lomu Cimanouskas lietā.

SOK paziņoja, ka abiem treneriem "tiks piedāvāta iespēja tikt uzklausītiem", bet pasākumi pret viņiem ir veikti Tokijā esošo Baltkrievijas "sportistu labklājības interesēs".

Cimanousku, kurai pirmdien būtu bijis jāstartē 200 metru distancē, treneri svētdien nolēma steidzami nogādāt atpakaļ uz Minsku.

Sportiste iepriekš videoierakstā sociālajā tīklā "Instagram" paziņoja, ka izlases vadība bez viņas ziņas pēkšņi izlēmusi, ka viņai būs jāstartē arī 4x400 metru stafetes skrējienā, kurā nepietiekama dopinga testu skaita dēļ nevarēs piedalīties divas citas baltkrievu skrējējas. Cimanouska kritizēja šo lēmumu, vaicādama, kādēļ par sporta funkcionāru pieļautajām kļūdām jāatbild citiem, un ar to izpelnīdamās kaunināšanu Baltkrievijas oficiālajos medijos par "komandas gara trūkumu".

Foto: Ekrānuzņēmums

Svētdien viņai tika likts sakravāt mantas, lai ar lidsabiedrības "Turkish Airlines" reisu no Tokijas Hanedas lidostas atgrieztos Minskā. Baltkrievijas Olimpiskā komiteja vēlāk skaidroja, ka tas darīts saistībā ar ārstu atzinumu par sportistes "emocionālo un psihisko stāvokli", bet pati sprintere paziņoja, ka ārsti ar viņu nav runājuši.

Lidostā sportiste atteicās sēsties lidmašīnā un vērsās pēc palīdzības pie policijas. Nakti uz pirmdienu viņa pavadīja lidostas viesnīcā, bet pirmdienas vakarā ieradās Polijas vēstniecībā. Pēc divām vēstniecībā pavadītām naktīm Cimanouska trešdien no Tokijas Naritas lidostas izlidoja uz Vīni, bet no turienes trešdienas vakarā ar lidmašīnu ieradās Polijā, kas viņai piešķīrusi vīzu humānu apsvērumu dēļ.

Cimanouska ir viena no vairāk nekā 2000 Baltkrievijas sportistiem, kas parakstījuši atklātu vēstuli, aicinot sarīkot jaunas vēlēšanas un atbrīvot politieslodzītos.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu