Ojārs Siliņš karjeru turpinās pie Štelmahera Tallinā

CopyDraugiem X Whatsapp
Ojārs Siliņš (ar bumbu)
Ojārs Siliņš (ar bumbu) Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Ojārs Siliņš karjeru turpinās Roberta Štelmahera vadītajā Igaunijas čempionvienībā Tallinas "Kalev"/"Cramo", informē klubs.

Iepriekšējās sezonas sākumā 28 gadus vecais Siliņš bija bez kluba, bet rudenī viņš papildināja "Astana" rindas. Vienotajā līgā latviešu basketbolists laukumā devās 20 mačos, kuros caurmērā 24 minūtēs guva 8,6 punktus, izcīnīja 3,3 atlēkušās bumbas un atdeva 1,2 rezultatīvas piespēles.

Sezonas noslēgumā latviešu uzbrucējs kļuva par Kazahstānas čempionu basketbolā.

Siliņš savu profesionāļa karjeru iesāka Itālijā, kur kopš 15 gadu vecuma viņš bija A sērijas kluba Redžo di Emīlijas "Grissin Bon" sistēmā, bet pirmajā komandā spēlēja kopš 2012.gada. Savukārt 2016./2017.gada sezonā latvietis pārstāvēja Vācijas bundeslīgas komandu Bonnas "Telekom Baskets", bet sekojošajā sezonā spēlēja Trento "Dolomiti Energia", kuras sastāvā kļuva par Itālijas vicečempionu.

Turpmākajās divās sezonās viņš pārstāvēja četras komandas - Triestes "Alma", Avelīno "Sidigas" un Brešas "Germani" no Itālijas un "Gravelines-Dunkerque" no Francijas.

2013.gada vasarā Siliņš palīdzēja Latvijas U-20 izlasei izcīnīt otro vietu Eiropas čempionātā, bet 2014.gadā viņš ar "Grissin Bon" komandu triumfēja FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā. Pieaugušo izlasē Siliņš 22 mačos guvis vidēji 5,9 punktus un izcīnījis 3,3 bumbas zem groziem.

"Kalev"/"Cramo" ar Jāni Kaufmani sastāvā aizvadītajā sezonā kļuva arī par Igaunijas čempioni, kā arī Vienotajā līgā finišēja desmitajā vietā, uzvarot deviņās no 24 spēlēm un izslēgšanas spēļu turnīrā neiekļūstot. Nākamsezon komandu pārstāvēs arī Mārcis Vītols.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu