Palameika pēc šķēpmešanas olimpiskā fināla: Man patraucēja ekipējums (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Madara Palameika
Madara Palameika Foto: Reuters/ScanPix

Madarai Palameikai sasniegt labāku rezultātu patraucēja jostas, kas radīja sasprindzinājumu, pēc neveiksmīgas dalības Tokijas olimpisko spēļu šķēpmešanas finālsacensībās sacīja Latvijas vieglatlēte.

Finālsacensībās piedalījās 12 šķēpmetējas. Palameika ar rezultātu 58,70 metri palika pirmspēdējā jeb 11. vietā.

"Es šodien jutos mazliet slikti. Mans ekipējums man šodien traucēja. Nevarēju atbrīvoties, biju saspringusi. Rādīju trenerim, ka ķermeņa augšdaļa ir saspringumā. Nevarēju izjust metiena garumu. Iesildoties blakus stadionā, jutos brīvāk. Tobrīd man bija uzvilkta tikai viena josta, bet parasti metu ar divām," pastāstīja Palameika.

"Šosezon visu laiku bīdīju jostas, taču es tās neņemu nost, jo man ir vajadzīgs mugurai balsts. Līdz ar to es ļoti šaubījos, kā man rīkoties. Priecājos, ka es izdzīvoju, ka esmu vesela un ka man vairs nekas netraucē. Tā tiešām nebija laba sajūta."

Madara Palameika
Madara Palameika Foto: AFP/SCANPIX

Palameika pirmajā mēģinājumā šķēpu aizmeta tālāk nekā otrajā un trešajā metienā, taču viņa tīšām pārkāpa līnijai pēc pirmā metiena, kas līdz ar to netika ieskaitīts.

"Man vajadzēja ieskaitītu metienu. Negribēju pirms trešā metiena palikt uz nullēm. Pēc pirmā metiena pārkāpu līniju, jo tas bija slikts metiens."

Madara Palameika
Madara Palameika Foto: Reuters/ScanPix

34 gadus vecajai Palameikai šīs bija trešās olimpiskās spēles. 2012. gadā Londonā viņa izcīnīja 8. vietu, bet 2016. gadā Riodežaneiro latviete ierindojās 10. pozīcijā.

"Iespaids par šīm olimpiskajām spēlēm ir labs, taču vēlāk droši vien pārdzīvošu, ka nerealizējos. Ir jāsamierinās ar situāciju, kas ne vienmēr ir tāda, kādu iztēlojies. Sports ir nežēlīgs - visi gribam sportot, bet ne visi var būt čempioni. Mēs mēģinām būt pēc iespējas labāki. Uz šīm olimpiskajām spēlēm atbraucu, nevis ar lielām cerībām, bet ar lielu prieku. Es sevi mēģināju pēc iespējas labāk apliecināt," pauda Palameika.

"Ar šo rezultātu vienkārši ir jāsadzīvo. Tāda ir dzīve. Es darīju visu. Tas, ka mēģināju, jau ir apsveicami. Nejutos labi, taču ar rezultātu ir jāsamierinās. Tāds ir sports."

Jau vēstīts, ka iepriekš kvalifikāciju nepārvarēja Līna Mūze un Anete Kociņa. Tāds pats liktenis piemeklēja arī šķēpmetēju Gati Čakšu, kurš Tokijas olimpiskajās spēlēs arī nepārvarēja kvalifikācijas barjeru.

Palameika ir Latvijas rekordiste sieviešu šķēpmešanā ar rezultātu 66,18 metri. Tik tāls metiens viņai izdevās 2016. gadā. 

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu