Foto ⟩ Pļaviņš/Točs atzīst katariešu pārākumu un olimpiskās spēles noslēdz ceturtajā vietā (323)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs sestdien piedzīvoja zaudējumu Tokijas olimpisko spēļu bronzas cīņā un turnīru noslēdza ceturtajā vietā.

Latvijas duets, kas bija izsēts ar 14.numuru, ar rezultātu 0-2 (12:21, 18:21) zaudēja Kataras pārim Čerifam Junusam/Ahmedam Tidžanam (3.).

Mača sākumā Pļaviņa veiksmīgie uzbrukumi ļāva iegūt divu punktu pārsvaru (4:2), bet katarieši atspēlējās un seta vidū, pateicoties spēlei pie tīkla un "eisam", pretiniekiem jau četru punktu handikaps (12:8). Vēl viena uzvara blokā un divreiz autā izsista bumba deva Kataras duetam jau septiņu punktu pārsvaru seta otrajā pusē (16:9). Pretinieki setu noslēdza ar "eisu" un uzvarēja ar 21:12.

Otrā seta sākumā pēc Pļavina servēm pretinieki kļūdījās serves uzņemšanā, kas latviešiem ļāva izvirzīties vadībā ar 3:0. Arī šoreiz vadību neizdevās noturēt un Junuss blokā panāca 5:5. Tuvojoties seta vidum, pašaizliedzīga izspēle abu komandu izpildījumā noslēdzās ar punktu Latvijas labā un sekoja Toča bloks - 10:8.

Vēlāk veiksmīgi apstrīdēts tiesneša lēmums liedza pretiniekiem panākt neizšķirtu, latviešiem turpinājumā turoties 1-2 punktu attālumā. Tomēr Junuss pāris reizes sekmīgi nospēlēja blokā un vadība nonāca jau katariešu rokās (14:13), bet vēlāk sāncenšiem pēc labiem uzbrukumiem jau četru punktu pārsvars (19:15). Pēc katariešu kļūdām duetus šķīra vairs tikai divi punkti, bet seta noslēgumā tomēr Junuss/Tidžans nodrošināja sev uzvaru - 21:18.

No četrām duetu savstarpējām spēlēm trī uzvarējuši ir Kataras pārstāvji.

Pļaviņš/Točs pusfinālā ar 0-2 (15:21, 16:21) zaudēja sacensību pirmajiem numuriem no Norvēģijas - Annešam Mūlam un Kristianam Sērumam -, bet katarieši ar 0-2 (19:21, 17:21) piekāpās pasaules čempioniem no Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandas Oļegam Stojanovskim un Vjačeslavam Krasiļņikovam.

Latvijas duets ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:16, 21:19) pārspēja Brazīlijas duetu, kura sastāvā laukumā devās 2016.gada olimpiskais čempions Alisons Seruti un Alvaru Filju (4.), bet iepriekš astotdaļfinālā latvieši ar 2:0 (21:19, 21:18) guva virsroku pār brazīliešiem Brunu Oskaru Šmitu, kurš bija Alisona pārinieks Riodežaneiro, un Evandru Gonsalvesu Oliveiru, kuri turnīrā bija izsēti ar astoto numuru.

Grupā Pļaviņš/Točs uzvarēja divās no trim spēlēm un ieņēma otro vietu. Pirmajā cīņā Tokijā Pļaviņš/Točs bez došanās kortā saņēma uzvaru pret čehiem Ondržeju Perušiču un Davidu Šveineru (11.), otrajā cīņā ar 2-1 pārspēja pasaules čempionus - Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) duetu Vjačeslavu Krasiļņikovu un Oļegu Stojanovski, bet trešajā duelī ar 0-2 atzina meksikāņu Hosue Gastona un Hosē Rubio (23.) pārākumu.

Katarieši, kuri šogad uzvarējuši divos, bet finālā bijuši vēl četros Pasaules tūres posmos, grupā Tokijā divos setos pārspēja Šveices, Itālijas un ASV duetus, astotdaļfinālā ar 2-1 (14:21, 21:19, 15:11) mājās aizsūtīja ASV pludmales volejbola leģendu Philipu Dalhauseru un Nikolasu Lusenu (16.), bet ceturtdaļfinālā pārtrauca Itālijas dueta Daniele Lupo/Paolo Nikolai (18.) gaitas Tokijā - 2-0 (21:17, 23:21).

Finālā sestdien, plkst.5.30, tiksies Mūls/Sērums (1.) un Krasiļņikovs/Stojanovskis (2.)

Jau ziņots, ka sieviešu turnīrā ceturto vietu izcīnīja Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Komentāri (323)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu