Austrālija ar Milsu priekšgalā atstāj Dončiču un Slovēniju bez medaļas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Petijs Milss
Petijs Milss Foto: AFP/SCANPIX

Austrālijas basketbolisti sestdien Tokijas olimpiskajās spēlēs ar Petija Milsa gūtajiem 42 punktiem uzvarēja mačā par trešo vietu, pirmo reizi spēļu vēsturē izcīnot bronzas medaļas un bez godalgām atstājot Slovēniju ar Luku Dončiču priekšgalā.

Austrālija pieveica Slovēniju ar 107:93 (20:19, 33:26, 25:22, 29:26).

Austrālieši bija vadībā gandrīz visu spēli. Pirmās ceturtdaļas izskaņā pēc Dončiča precīza divpunktu metiena Slovēnija panāca 17:13 vadību, uz ko austrālieši atbildēja ar septiņu punktu izrāvienu. Arī otrās ceturtdaļas vidū slovēņi vairākkārt panāca ar vienu metienu likvidējamu pārsvaru, taču jau līdz puslaika beigām Austrālija, kura uzvarēja visās četrās ceturtdaļās, panāca astoņu punktu pārsvaru.

Trešajā ceturtdaļā punktu starpība pārsvarā svārstījās desmit punktu robežās, bet pēdējās ceturtdaļas ievadā slovēņiem pēc Dončiča divpunktu metiena izdevās pietuvoties līdz 80:83. Uz to austrālieši atkal atbildēja ar septiņu punktu sēriju, spēles beigās pēc Milsa tālmetiena panākot arī 17 punktu pārsvaru - 105:88.

Uzvarētāju rindās vienu no karjeras iespaidīgākajām spēlēm aizvadīja Milss, kurš guva 42 punktus, kā arī deviņas reizes asistēja punktu guvumā komandas biedriem.16 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja snaiperis Džo Inglss, kurš trāpīja četrus no desmit tālmetieniem. 14 punkti tika Džokam Lendeilam, 12 - Dantem Ekzamam un 11 - Matīsam Taibulam.

Slovēņu elks un Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Dalasas "Mavericks" Dončičs cīņā par trešo vietu 22 punktiem pievienoja septiņas rezultatīvas piespēles, kā arī pa astoņām atlēkušajām bumbām un kļūdām.

18 punkti un septiņas atlēkušās bumbas slovēņu rindās tika Klemenam Prepeličam, 13 punkti - Maikam Tobijam un 12 - Jakam Blažičam.

Austrālijai, kura Riodežaneiro ierindojās ceturtajā vietā, tās bija basketbolistu pirmās olimpiskās medaļas vīriešu sacensībās, bet slovēņi debijā spēlēs bija spiesti samierināties ar ceturto vietu.

Jau ziņots, ka finālā ASV ar 87:82 (22:18, 22:21, 27:24, 16:19) pārspēja Franciju, revanšējoties par apakšgrupā piedzīvoto zaudējumu un izcīnot uzvaru ceturtajās spēlēs pēc kārtas.

Olimpiskajā turnīrā piedalījās 12 izlases, kas vispirms bija sadalītas trīs apakšgrupās pa četrām komandām katrā. Ceturtdaļfinālā iekļuva katras grupas divas labākās komandas, kā arī divas no trim trešo vietu ieguvējām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu