Ostapenko un Sevastova uzzina pretinieces Monreālas turnīrā

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova Monreālas "WTA 1000" turnīra pirmajā kārtā tiksies attiecīgi ar čehieti Kateržinu Sinjakovu un amerikānieti Koko Gofu.

Ostapenko WTA rangā ieņem 29.vietu, bet nesen Tokijas olimpisko spēļu dubultspēļu sacensībās uzvarējusī Sinjakova atrodas 56.pozīcijā.

Abas tenisistes aizpērn tikās Pekinas "Premier" turnīra otrajā kārtā, kur pārliecinošu uzvaru svinēja Čehijas sportiste.

Ostapenko un Sinjakovai šis ir pirmais turnīrs pēc dalības Tokijas olimpiskajās spēlēs. Latvijas tenisistei olimpiskais turnīrs noslēdzās pēc pirmajiem mačiem vienspēlēs un dubultspēlēs, kamēr Sinjakova kopā ar Barboru Krejčīkovu izcīnīja zelta medaļu dubultspēļu sacensībās.

Pirms došanās uz Tokiju abas sportistes aizkļuva līdz Vimbldonas čempionāta vienspēļu turnīra trešajai kārtai. Savukārt pirms Vimbldonas turnīra Ostapenko sasniedza savu sezonas labāko formu, uzvarot Īstbornas "WTA 500" turnīrā, bet Sinjakova jūnijā aizcīnījās līdz Bādhomburgas "WTA 250" sacensību finālam.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 22 no 35 spēlēm, kamēr Sinjakova bijusi pārāka 17 no 30 mačiem.

Latvijas tenisiste "Rogers Cup", kas pārmaiņus notiek Monreālā un Toronto, spēlēs piekto reizi karjerā. Pirmajās trīs reizēs viņa zaudēja pirmajā cīņā, bet aizpērn aizkļuva līdz trešajai kārtai.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar spānieti Garvinji Mugurusu (WTA 9.), kura izsēta ar piekto numuru un no pirmās kārtas ir brīva.

Sevastova WTA rangā ieņem 63.pozīciju, bet talantīgā Gofa ir 25.vietā un šajā turnīrā saņēmusi 15.numuru.

Visās trīs līdz šim aizvadītajās savstarpējās spēlēs uzvarējusi liepājniece. Iepriekš Latvijas tenisiste bija pārāka gan pērn "US Open" pirmajā kārtā, gan šogad Maiami "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā un Īstbornas "WTA 500" sacensību otrajā spēlē.

Tāpat kā Ostapenko, arī Sevastova Tokijas olimpisko spēļu turnīru noslēdza ar zaudējumu pirmajā kārtā. Gofai spēlēt liedza pozitīvais Covid-19 tests pirms došanās uz Tokiju. Šonedēļ Latvijas tenisiste atgriezās WTA tūrē un zaudēja Sanhosē "WTA 500" turnīra pirmajā kārtā. Pirms olimpiskajām spēlēm Vimbldonas čempionātā Sevastova sasniedza trešo kārtu, bet Gofa tika par vienu spēli tālāk.

Sevastova šosezon labāko rezultātu sasniedza turnīrā Maiami, kur izcīnīja trīs uzvaras un sasniedza ceturtdaļfinālu, bet Gofa pirms "French Open" uzvarēja sacensībās Parmā. Latvijas tenisistei šosezon ir 21 uzvara un 16 zaudējumi, bet ASV sportistes bilance ir 31-12.

Sevastova "Rogers Cup" spēlējusi četras reizes un savu līdz šim labāko rezultātu sasniedza 2018.gadā, kad aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam.

Otrajā kārtā šī dueļa uzvarētāja tiksies ar amerikānieti Šelbiju Rodžersu (WTA 43.) vai kādu no kvalifikāciju pārvarējušajām tenisistēm.

Turnīrs Monreālā norisināsies uz cietā seguma. Turpmākajās nedēļās būs turnīri Sinsinati, Klīvlendā un Čikāgā, bet no 30.augusta līdz 6.septembrim norisināsies sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs - ASV atklātais čempionāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu