Latvijas basketbola izlases galvenais treneris: spējām atrast pareizos risinājumus

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
2023.gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas turnīra spēle basketbolā starp Latvijas un baltkrievijas valstsvienībām "Arēnā Rīga".
2023.gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas turnīra spēle basketbolā starp Latvijas un baltkrievijas valstsvienībām "Arēnā Rīga". Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien 2023.gada Pasaules kausa (PK) priekškvalifikācijas otrajā spēlē pēc nonākšanas iedzinējos spēja atrast pareizos risinājumus, lai izcīnītu uzvaru, uzsver valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolisti svētdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 92:83 (21:20, 24:24, 20:23, 27:16) uzvarēja Baltkrieviju, tiekot pie otrā panākuma otrajā spēlē.

Banki pēc mača atzina, ka ir gandarīts par komandu, ņemot vērā to, ka tā joprojām ir tikai veidošanas procesa sākumā. "Tādas spēles, kā vakar, kad visiem viss izdodas, vairo spēlētāju pārliecību. Bet tādas, kā šodien ļauj izjust Eiropas basketbola garšu - intensitāti, fiziskās divcīņas," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē trenera teikto.

Banki arī secināja, ka Baltkrievijas izlases centieni izdarīt spiedienu uz Latvijas mazajiem spēlētājiem sagādāja problēmas. "Neparādījām pašu labāko sniegumu, bet ļoti vērtīgi ir tas, ka arī tādas spēles gaitā spējām atrast pareizos risinājumus. Arī pēc tam, kad savainojuma dēļ spēli nevarēja turpināt Rihards Lomažs," stāstīja Banki.

Treneris neslēpa, ka gaidīja smagu cīņu. Pēc spēles ar Rumāniju Latvijas basketbolistiem bija mazāk nekā 24 stundas, lai atpūstos un sagatavotos šim mačam.

"Pretinieki spēlei ar mums varēja koncentrēties visa sagatavošanās cikla garumā. Viņi bija svaigāki, tomēr izturējām līdz spēles beigām, kaut gan laukumā bija īsta cīņa," teica Banki.

Izlases stūrmanis bija priecīgs par līdzjutēju atbalstu, tajā pašā laikā viņš bija cerējis, ka tribīnes pūs pilnākas. "Tomēr tribīnēs esošie ļoti palīdzēja, dodot papildus enerģiju komandai," sacīja Banki.

Ari saspēles vadītājs Kristers Zoriks atzina, ka spēles sākums neizdevās tik labi, kā vakar. Komandai bijušas muļķīgas kļūdas, tāpat neizdevās spēles pie groziem, savukārt Baltkrievijas izlase nospēlēja ļoti labi.

"Atkal bija mērķis izdarīt spiedienu uz pretinieku mazajiem spēlētājiem, taču baltkrieviem viņi laikam bija labāki nekā rumāņiem, tāpēc ilgi neizdevās piespiest viņus kļūdīties Pašā sākumā trāpīju brīvos metienus, bet spēles gaitā sāka izpausties nogurums. Labi, ka pēc pārtraukuma parādījās otrā elpa," skaidroja Zoriks.

Jau ziņots, ka pirmajā turnīra spēlē Latvija sestdien sagrāva Rumāniju ar 108:72, maču sākot ar 21:0 izrāvienu.

Sacensību turpinājumā "Arēnā Rīga" Latvijas valstsvienība 11.augustā sacentīsies ar Rumāniju un 12.augustā - ar Baltkrieviju.

Pēc divu apļu turnīra divas labākās komandas novembrī turpinās cīņu par ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu