Ostapenko un Sevastova zaudē dažas pozīcijas pasaules rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Igaunijas-Latvijas tenisa izlašu turnīrā "Merks Cup" Talinnā.
Tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Igaunijas-Latvijas tenisa izlašu turnīrā "Merks Cup" Talinnā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova piedzīvojušas nelielu kritumu Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā.

Ostapenko atkāpusies par trim vietām uz 32.pozīciju, bet Sevastova par vienu vietu uz 64.vietu.

Ostapenko pagājušajā nedēļā nespēlēja, bet Sevastova Sanhosē "WTA 500" sērijas sacensību pirmajā kārtā piekāpās sacensību sestajai raketei horvātietei Petrai Martičai.

Šonedēļ abas Latvijas labākās tenisistes piedalīsies Monreālas "WTA 1000" sērijas turnīrā.

Diāna Marcinkēviča par divām pozīcijām pakāpusies uz 308.vietu, Daniela Vismane un Kamilla Bartone noslīdējušas uz leju par piecām vietām, ieņemot attiecīgi 356. 390.vietu. Darja Semeņistaja saglabājusi savu pozīciju (813.), par trim vietām uz leju pārvietojusies Sabīne Rutlauka (894.), bet trīs citas Latvijas tenisistes rangā pakāpušās - Margarita Ignatjeva (977) - par vienu vietu, Patrīcija Špaka (1050.) - par 22 vietām un Elza Tomase (1154.) - par vienu vietu. Kādreizējā Latvijas pirmā rakete Līga Dekmeijere noslīdējusi par deviņām vietām zemāk (1358.), bet pasaules rangā debitējusi Anna Ozerova, ieņemot 1398.vietu.

Vadošajā desmitniekā pirmās četras vietas palikušas nemainīgas. Līdere aizvien ir Austrālijas pārstāve Ešlija Bārtija, kurai seko japāniete Naomi Osaka, trešo vietu ieņem baltkrieviete Arina Sabaļenka, bet ceturto - amerikāniete Sofija Kenina. Par vienu vietu rangā pakāpusies ukrainiete Jeļina Svitolļina, čehiete Karolīna Plīškova un poliete Iga Švjonteka, bet trīs pozīcijas zaudējusi kanādiete Bjanka Andresku, kura atkāpusies uz astoto vietu. Devītā joprojām ir spāniete Garvinje Mugurusa, bet ar vienas vietas kāpumu labāko desmitniekā ir ielauzusies čehiete Barbora Krejčīkova, no labāko desmitnieka izspiežot rumānieti Simonu Halepu, kura ir vien 13.vietā.

Aizvadītajā nedēļā WTA tūrē Sanhosē turnīrā uzvaru svinēja amerikāniete Daniela Kolinsa, pakāpjoties rangā par astoņām vietām uz 28.pozīciju. Klužas-Napokas "WTA 250" sērijas sacensībās Rumānijā uzvarēja un par 23 vietām uz 68.vietu pasaules rangā pakāpās Vācijas sportiste Andrea Petkoviča, bet "WTA 125" sērijas turnīrā ASV pilsētā Konkordā triumfēja Polijas tenisiste Magdalena Freha. Arī viņai padevās kāpums par 23 vietām, ierindojoties 130.vietā rangā.

Dubultspēļu rangā Ostapenko atkāpusies par vienu vietu uz 23.pozīciju, bet Sevastova saglabājusi savu vietu (206.). Marcinkēviča atkāpusies par divām pozīcijām (309.), bet triju vietu kāpums ir bijis Vismanei (426.). Par 28 pozīcijām uz leju rangā noslīdējusi Bartone (765.), par vienu - Semeņistaja (794.). 28 vietu kāpums ir bijis Ignatjevai (919.), 51 vietas - Špakai (959.). Savukārt par vienu vietu uz leju noslīdējusi Dekmeijere (1056.) un Rutlauka (1599.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu