Nosaukts Tokijas olimpisko spēļu basketbola turnīra simboliskais piecinieks, kurā iekļauti arī Durents un Dončičs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tokijas olimpisko spēļu basketbola turnīra simboliskais piecinieks.
Tokijas olimpisko spēļu basketbola turnīra simboliskais piecinieks. Foto: FIBA.com

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) paziņojusi Tokijas olimpisko spēļu basketbola turnīra simbolisko piecinieku, kurā iekļauti arī ASV izlases līderis Kevins Durents un slovēnis Luka Dončičs.

Interesanti, ka visi pieci simboliskās izlases dalībnieki ikdienā pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubus.

Saspēles vadītāja pozīcijā izvēlēts spānis Rikijs Rubio, kurš pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm tikai vienā mačā izlases sastāvā bija pārsniedzis 20 gūto punktu robežu. Tokijā spānis pret galveno favorīti ASV izlasi guva 38 punktus. Visā turnīrā viņš vidēji izcēlās ar 25,5 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm

Uzbrūkošā aizsarga pozīcijā izvēlēts olimpiskās bronzas medaļas ieguvējs Austrālijas izlases sastāvā Petijs Milzs. Bronzas mačā pret Slovēniju Milzs izcēlās ar 42 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kas arī noslieca uzvaras kausus par labu Austrālijai.

Trešā numura pozīcijā izlasē iekļuvis slovēnis Dončičs, kaut gan viņš spēlē kā pirmais un otrais numurs. Dončičs Tokijā izcēlās ar pirmo "triple-double" Olimpiādē kopš 2012.gada, pusfinālā gūdams 16 punktus, veikdams 18 rezultatīvas piespēles un izcīnīdams desmit atlēkušo bumbu. Turnīra vidējie rādītāji viņam arī tuvojās "triple-double": 23,8 punkti, 9,7 atlēkušās bumbas un 9,5 rezultatīvas piespēles.

Ceturtā numura pozīciju simboliskajā izlasē ieņem ASV izlases līderis Durents, kurš kļuva par olimpisko čempionu. Finālā pret Franciju viņš guva 29 punktus. Durentam tagad ir trīs olimpiskie zelti, kā arī vērtīgākā spēlētāja jeb MVP tituls Tokijā. 

Centra pozīcija simboliskajā pieciniekā atvēlēta francūzim Rūdijam Gobēram. Izcilais aizsardzības spēlētājs Olimpiādes finālcīņā pret ASV izlasi bija produktīvākais savā komandā - 16 punkti un astoņas bumbas zem groziem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu