Video ⟩ Mesi emocionāli atvadās no "Barcelona" kluba

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi.
Lionels Mesi. Foto: EPA/Scanpix

Argentīnas futbola superzvaigzne Lionels Mesi ar asarām acīs atvadījies no Spānijas kluba "Barselona", ar kuru kopā pēdējos 17 gados izcīnījis daudzas trofejas, bet viņa karjeras ceļi, visticamāk, vedīs uz Parīzes "Saint-Germain" (PSG).

"Es joprojām neesmu aptvēris realitāti, ka tagad pametu šo klubu. Es mīlu šo klubu," preses konferencē Barselonā, notraucot asaras, teica Mesi.

Par vienu no visu laiku talantīgākajiem futbolistiem uzskatītais Mesi "Barcelona" sistēmai pievienojās 13 gadu vecumā. Kopā ar komandu Mesi izcīnījis 35 trofejas, tostarp četras uzvaras UEFA Čempionu līgas un desmit Spānijas čempiona titulus. Viņa kluba rindās gūtie 672 vārti ir rekords visās piecās spēcīgākajās Eiropas līgās.

34 gadus vecais Mesi un "Barcelona", kuras parādu apmērs sasniedz 1,2 miljardus eiro, parakstīs jaunu piecu gadu līgumu, kura izpirkuma cena būs 600 miljoni eiro. Tika lēsts, ka, balstoties uz jauno vienošanos, Mesi nākamajā sezonā saņems aptuveni 20 miljonus eiro jeb uz pusi mazāk nekā iepriekš.

Agrāk Mesi ieņēmumi pārsniedza 70 miljonus eiro gadā pēc nodokļu nomaksas, turklāt finanšu analītiķi lēš, ka viņš vēl vismaz divreiz vairāk saņēmis no reklāmas ieņēmumiem.

Bija plānots, ka abas puses vienošanos parakstīs pagājušajā nedēļā, taču, kā ziņo klubs, tas nevar notikt finansiālu un juridisku šķēršļu dēļ, jo Spānijas likumi aizliedz tik krasu atalgojuma samazinājumu.

Barselonas kluba prezidents Hoans Laporta atzina, ka nevar ieķīlāt kluba nākotni viena spēlētāja dēļ arī tad, ja šis spēlētājs ir Mesi.

Pērnvasar pasliktinājās Mesi un kluba attiecības. Argentīnietis augusta beigās informēja klubu par vēlmi pamest komandu, taču vēlāk pārdomāja.

Svētdien preses konferencē futbolists uzsvēra, ka viņš ar ģimeni būtu vēlējies palikt Katalonijā. "Man patiktu iegūt vēl vienu Čempionu līgas titulu," teica argentīnietis.

"Es neko nenožēloju, es mēģināju izdarīt visu pēc labākās sirdsapziņas, un savu karjeru šeit beidzu ar labu skaitu titulu," klāstīja sportists,

Mesi atzina, ka nav gatavs pamest klubu, ar kuru pirmo līgumu pirms 21 gada parakstīja uz salvetes restorānā.

Tiek uzskatīts, ka PSG ir vienīgais klubs, kurš varētu atļauties līgumu ar Mesi. Mančestras "City" jau paziņojis, ka neinteresējas par Mesi piesaisti.

Pats Mesi uzsvēra, ka pagaidām nekādas vienošanās nav noslēgtas, tomēr pieļāva iespējamību pievienoties PSG, kuras īpašnieks ir Kataras uzņēmums "Qatar Sports Investments" (QSI).

Sporta laikraksts "L'Equipe" vēstīja, ka Mesi ar PSG varētu noslēgt līgumu uz trim gadiem, sezonā nopelnot 35 miljonus eiro.

Mesi papildinātu PSG zvaigžņu plejādi, kurā jau ir 22 gadus vecais Kiljans Mbapē, kuru nereti dēvē par Mesi pēcteci pasaules labākā futbolista lomā, Mesi bijušais komandas biedrs Neimars, Anhels di Marija, kā arī komandas jaunieguvumi Serhio Ramoss un vārtsargs Džanluidži Donnarumma.

Savukārt Parīzes kluba treneris Maurisio Početino tāpat kā Mesi karjeru sāka Argentīnā Rosariu "Newell's Old Boys" komandā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu