Pēc pāris dienu atpūtas Tokijā startējušie Latvijas pludmales volejbolisti devušies uz Eiropas čempionātu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Kravčenoka.
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Kravčenoka. Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākie pludmales volejbola dueti devušies uz Vīni, kur no 11. līdz 15. augustam norisināsies Eiropas čempionāts (EČ), ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Latviju EČ pārstāvēs Tokijas olimpiskajās spēlēs pagājušajā nedēļā ceturto vietu izcīnījušie pāri Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kā arī Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš.

Dāmu duets EČ izliktas ar 4. numuru. Viņas turnīru sāks D grupā, kur pretī stāsies polietes Kinga Vojtasika/Kataržina Kocjoleka, spānietes Marija Karro/Paula Sorija un Francijas pārstāves Lezāna Plaseta/Aleksija Rišāra.

Savukārt vīriešu konkurencē grupu izspēle sāksies 12. augustā, pirmo spēli aizvadot Samoilovam/Šmēdiņam pret krievu duetu Ņikitu Ļjaminu/Tarasu Miskivu, kuri C grupā sacentīsies kopā ar poļiem Pjotru Kantoru/Bartošu Losjaku un ukraiņiem Vladislavu Jemeļjaņčiku/Sergiju Popovu.

Olimpisko spēļu dalībnieki Pļaviņš/Točs iekļuva B grupā, kur pretinieki būs ar otro numuru izliktie čehi Ondržejs Perušičs/Dāvids Šveiners, šveicieši Marko Kratigers/Florians Brīrs un Austrijas pludmales volejbolisti Klemenss Doplers/Aleksandrs Horsts.

Interesanti, ka pret Perušiču/Dāvidu Šveineru Pļaviņam un Točam bija jāaizvada pirmais mačs Tokijā, bet spēle nenotika, jo Perušičam  Covid-19 tests izrādījās pozitīvs. Latviešiem piešķīra tehnisko uzvaru, kas lieti noderēja, lai tiktu izslēgšanas cīņās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu