Oficiāli: Dončičs Ļubļanā licis parakstu zem iespaidīgā līguma ar "Mavericks"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AFP/SCANPIX

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" otrdien Ļubļanā parakstījusi jaunu ilgtermiņa līgumu ar vienības superzvaigzni Luku Dončiču, informē klubs.

Iepriekš ar Dončiču līgums bija spēkā uz vēl vienu sezonu, bet abas puses panāca kopsaucēju, lai pagarinātu vienošanos uz pieciem gadiem par 207 miljoniem ASV dolāru jeb maksimāli iespējamo summu.

Līgums tika pagarināts Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā, uz kurieni devās plaša "Mavericks" organizācijas delegācija ar komandas īpašnieku Marku Kjūbanu, galveno treneri Džeisonu Kidu, ģenerālmenedžeri Niko Herisonu ar viņa asistentu Maiklu Finliju, kā arī konsultantu Dirku Novicki sastāvā.

2018.gadā Dončičs ar "Mavericks" parakstīja četru gadu debitanta līgumu par 32 miljoniem ASV dolāru.

22 gadus vecais Dončičs NBA aizvadījis trīs sezonas, kuru laikā regulārajā čempionātā vidēji mačā guvis 25,7 punktus, izcīnījis 8,4 atlēkušās bumbas un atdevis 7,7 rezultatīvas piespēles. Izslēgšanas turnīra 13 mačos viņš bijis vēl produktīvāks - caurmēra 33,5 punkti, 8,8 bumbas zem groziem un 9,5 rezultatīvas piespēles.

Šajā starpsezonā par "Mavericks" galveno treneri kļuva Kids, kurš amatā nomainīja Riku Kārlailu. Komanda piedzīvoja izmaiņas arī administrācijā, ģenerālmenedžera pienākumus pārņemot Herisonam.

Pēdējos desmit gados Dalasas komanda nav pārvarējusi "play-off" pirmo kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu