Sevastova pirmo reizi karjerā atzīst Gofas pārākumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova otrdien Monreālas "WTA 1000" turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 1-6, 4-6 zaudēja amerikānietei Koko Gofai.

Iepriekšējās trīs savstarpējās spēlēs Sevastova bija uzvarējusi talantīgo ASV tenisisti.

Sevastova WTA rangā ieņem 64.pozīciju, bet Gofa ir 24.vietā un šajā turnīrā saņēmusi 15.numuru.

Ciešot zaudējumu pirmajā kārtā, Latvijas tenisiste turnīru noslēgusi ar vienu WTA ranga punktu.

Sevastova aizvadīja neizteiksmīgu pirmo setu, spēlējot nesekmīgi serves uzņemšanā un savā otrajā servē. Pēc nonākšanas iedzinējos ar 0-5 Latvijas tenisiste nākamajā geimā atspēlēja divas setbumbas un neļāva Gofai trešo reizi setā lauzt servi. Tomēr sekojošajā geimā amerikāniete panāca 40:15 un ar pirmo setbumbu nodrošināja uzvaru 6-1.

Otrā seta sākumā liepājniece pirmo reizi mačā nobreikoja pretinieci, vēlāk panākdama jau 3-0. Tomēr no nākamajiem septiņiem geimiem viņa uzvarēja tikai vienā un divreiz zaudēja pie savas serves. Desmitajā geimā Gofa ar mačbumbu panāca 6-4 un pirmo reizi karjerā pārspēja Sevastovu.

Visās trīs līdz šim iepriekšējās savstarpējās spēlēs bija uzvarējusi liepājniece. Iepriekš Latvijas tenisiste bija pārāka gan pērn "US Open" pirmajā kārtā, gan šogad Maiami "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā un Īstbornas "WTA 500" sacensību otrajā spēlē.

Pagājušajā nedēļā Latvijas tenisiste pēc fiasko olimpiskajās spēlēs atgriezās WTA tūrē un zaudēja Sanhosē "WTA 500" turnīra pirmajā kārtā. Pirms olimpiskajām spēlēm Vimbldonas čempionātā Sevastova sasniedza trešo kārtu, bet Gofa tika par vienu spēli tālāk. Sevastova Tokijas olimpisko spēļu turnīru noslēdza ar zaudējumu pirmajā kārtā, kamēr Gofai pirms Olimpiādes tika konstatēts Covid-19, kā dēļ sacensības gāja secen.

Sevastova šosezon labāko rezultātu sasniedza turnīrā Maiami, kur izcīnīja trīs uzvaras un sasniedza ceturtdaļfinālu, bet Gofa pirms "French Open" uzvarēja sacensībās Parmā. Latvijas tenisistei šosezon ir 21 uzvara un 17 zaudējumi, bet ASV sportistes bilance ir 32-12.

Sevastova "Rogers Cup" spēlējusi piecas reizes un savu līdz šim labāko rezultātu sasniedza 2018.gadā, kad aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam.

Vienspēļu pirmo kārtu nepārvarēja Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura otrdien uzsāks dubultspēļu sacensības.

Turnīrs Monreālā notiek uz cietā seguma. Turpmākajās nedēļās būs turnīri Sinsinati, Klīvlendā un Čikāgā, bet no 30.augusta līdz 6.septembrim norisināsies sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs - ASV atklātais čempionāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu