Ostapenko pārvar Monreālas dubultspēļu turnīra pirmo kārtu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko.
Aļona Ostapenko. Foto: AFP / Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Monreālas "WTA 1000" turnīrā dubultspēļu pirmajā kārtā otrdien izcīnīja uzvaru.

Latvijas tenisiste kopā ar Ukrainas tenisisti Dajanu Jastremsku ar 4-6, 6-4, 12:10 pieveica francūzieti Oseānu Dodēnu un Krievijas Tenisa federācijas (FTR) pārstāvi Kamillu Rahimovu.

Pirmo setu Latvijas/Ukrainas duets sāka ar zaudētu savas serves geimu, nākamajā geimā panākot 1-1. Septītajā un devītajā geimā pretinieces uzvarēja vēlreiz, turklāt devītajā geimā servētājas tika atstātas "sausā". Astotajā geimā ar otro breikbumbu izdevās atgūt neizšķirtu, taču desmitajā geimā ar otro setbumbu pēc kārtas Francijas/FTR duets setu uzvarēja - 6-4.

Arī otrajā setā dueti kopā zaudēja piecos savas serves geimos. Pirmajā un piektajā geimā pretinieču pārsvaru atzina Ostapenko un Jastremska, nonākot iedzinējos ar 1-4. Tomēr nākamajos piecos geimos viņas svinēja uzvaru, panākot izlīdzinājumu spēlē un nodrošinot supertaibreika spēlēšanu - 6-4.

Arī tajā turpinājās abu duetu nedienas servējot. Pēc diviem minibreikiem Ostapenko un Jastremska ļāva pretiniecēm iegūt triju punktu pārsvaru - 4:1, taču pēc tam uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas, servējot pretiniecēm - 8:4.

Tad gan tika zaudētas vēl divas izspēles, servējot Latvijas/Ukrainas pāra dalībniecēm, un neizdevās izmantot arī pirmo mačbumbu, kad rezultāts bija 9:8. Pēc tam mačbumba bija arī pretiniecēm - 10:9, taču vēl viens minibreiks otrajā kārtā ļāva iekļūt Ostapenko un Jastremskai - 12:10.

Arī statistika liecina, ka spēle bijusi līdzīga. Pretinieces nedaudz labāk servēja, turklāt Ostapenko/Jastremskai bija vairāk dubultkļūdu (sešas pret pretinieču četrām). Tomēr uzvarētājas labāk spēja izmantot savas iespējas pēc otrās serves, uzvarot 42,9% izspēļu (12/28) pret pretinieču 36% (9/25).

Abi dueti punktā pārvērta pa piecām no astoņām breikbumbām.

Savukārt visā spēlē kopā par vienu izspēli vairāk uzvarēja zaudētājas (70:69).

Nākamajā kārtā Latvijas/Ukrainas duets trešdien tiksies ar Austrālijas tenisisti Elenu Peresu un Čehijas tenisisti Kvetu Peški.

Par uzvaru Ostapenko un Jastremska saņēma pa 105 pasaules ranga punktiem.

Sākumā Latvijas/Ukrainas pārim bija plānota spēle ar japānieti Eri Hozumi un ķīnieti Šuai Džanu, kuras no turnīra izstājās.

Vienspēlē WTA rangā 32.vietu ieņemošā Ostapenko zaudēja čehietei Kateržinai Sinjakovai (WTA 55.) ar 1-6, 3-6.

Par to Latvijas pirmā rakete nopelnīja vienu pasaules ranga punktu.

Neveiksmi pirmajā kārtā cieta arī Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 64.), kura ar 1-6, 4-6 zaudēja pasaules ranga 24.raketei - amerikānietei Korijai Gofai, kura turnīrā saņēmusi 15.numuru.

Turnīrs Monreālā norisinās uz cietā seguma. Turpmākajās nedēļās būs turnīri Sinsinati, Klīvlendā un Čikāgā, bet no 30.augusta līdz 6.septembrim norisināsies sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs - ASV atklātais čempionāts.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu