Olimpisko čempionu treneris Feldmanis izdevis grāmatu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Grāmata "Basketball Blueprint: A Complete Guide to Master Your Skills".
Grāmata "Basketball Blueprint: A Complete Guide to Master Your Skills". Foto: Publicitātes foto

Olimpisko čempionu 3x3 basketbolā treneris Raimonds Feldmanis kopā ar Armanda Šķēles autobiogrāfijas "Starp dzīvi un basketbolu" autoru Artūru Raudziņu izdevuši grāmatu "Basketball Blueprint: A Complete Guide to Master Your Skills".

Grāmata paredzēta katram attīstīties gribošam basketbolistam vai basketbolistei, kalpojot kā uzmundrinošs "neklātienes treneris", pauž tās autori.

Īpaši parocīga tā būšot bērniem un jauniešiem, kuri ir tajā dzīves posmā, kad aktīvi veidojas kā sportisti un personības. Tāpat grāmata noderēs ikvienam pieaugušajam, kas vēlas lietot basketbolu kā rīku, lai stiprinātu pašdisciplīnu un raksturu.

Grāmata "Basketball Blueprint: A Complete Guide to Master Your Skills".
Grāmata "Basketball Blueprint: A Complete Guide to Master Your Skills". Foto: Publicitātes foto

"Basketball Blueprint" saturā caur 12 iedvesmas stāstiem apskatītas dažādas tēmas: uzvarētāju psiholoģija, pārliecības audzēšana, līdera un koncentrēšanās spēju izkopšana u.c. Tāpat grāmatā iekļauti basketbola pamatus stiprinoši vingrinājumi, bet paralēli tekstam ir arī interaktīva dienasgrāmata, kas domāta kā palīdzīga roka prasmīgākam laika menedžmentam. Ņemot vērā, ka mūsdienās basketbola vidē dominē angļu valoda, grāmata sarakstīta angliski.

Jaunā izdevuma uzbūvē būtiska ietekme bijusi Tokijas olimpisko spēļu čempiona, trenera Raimonda Feldmaņa basketbola filozofijai un metodikai.

"Šajā projektā apkopotas daudzu gadu gaitā uzkrātās zināšanas, no kurām izvilktas nepieciešamās pamatlietas, lai kļūtu par augstas klases basketbolistu un stipru personību. Kā savā darba pieredzē esmu pārliecinājies, panākumu gūšanā nozīmīgs ir mentālais darbs, tādēļ grāmatā akcentējam psiholoģisko sagatavotību," komentē Tokijas olimpisko spēļu čempions Feldmanis.

"Veidojot stāstu, pievērsām uzmanību, lai ar aizraujošu valodu panāktu mērķi - to, ka lasītājs patiesi grib attīstīties un spēj pieturēties pie saviem solījumiem ilgākā laika posmā par vienu dienu. Viens no mūsu galvenajiem ziņojumiem ir tāds, ka savu mērķu sasniegšanā nepieciešams entuziastisks un plānveidīgs darbs. Tādēļ arī nosaukumā ir vārds "blueprint", kas latviešu valodā apzīmē "plānu". Mēs esam parādījuši ceļu, tālākais ir paša grāmatas lietotāja pārziņā, vai tas pieturēsies pie plāna un sasniegs savus mērķus," piebilst otrs grāmatas autors Raudziņš.

Grāmata pieejama basketbola veikalā "Ballzy", kā arī Jāņa Rozes grāmatnīcās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu