Mesi pēc pievienošanās PSG: Vēlos turpināt augt un iegūt titulus (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi.
Lionels Mesi. Foto: SIPA/Scanpix

Argentīnas futbola superzvaigzne Lionels Mesi trešdien pirmajā preses konferencē kā Francijas kluba Parīzes "Saint-Germain" (PSG) spēlētājs pauda nepacietību sākt jauno lappusi karjerā un izcīnīt savu piekto UEFA Čempionu līgas trofeju.

34 gadus vecais sportists Spānijas kluba "Barcelona" sastāvā četras reizes ieguvis prestižo titulu, pēdējā no tām bija 2015.gadā. Šovasar pēc 21 gada sadarbības abu pušu ceļi šķīrās.

"Jūtu, ka šis klubs ir gatavs cīnīties par visām trofejām. Tāds ir mans mērķis, es vēlos turpināt augt un iegūt titulus, un tādēļ es ierados šajā klubā," Mesi teica oficiālajā preses konferencē "Parc des Princes" stadionā Parīzē.

"Esmu ļoti priecīgs. Jūs visi zināt par manu aiziešanu no "Barcelona", un pēc tik daudziem gadiem tas ir bijis grūti. Pārmaiņas pēc tik ilga laika ir grūtas," pauda futbolists, kurš jaunajā klubā spēlēs ar 30.numuru.

"Tomēr brīdī, kad ierados šeit, jutos ļoti laimīgs, un es tiešām vēlos sākt treniņus, vēlos, lai tas notiek ātri," piebilda viens no pasaules labākajiem futbolistiem.

Mesi žurnālistiem atzina, ka ir pieļāvis iespēju, ka jaunā kluba rindās būs jāspēlē pret "Barcelona".

Fani Parīzē jau aktīvi iegādājas Lionela Mesi kreklus.
Fani Parīzē jau aktīvi iegādājas Lionela Mesi kreklus. Foto: Reuters / Scanpix

""Barcelona" ir manas mājas, esmu tur bijis kopš bērnības un esmu tur tik daudz ko piedzīvojis," viņš sacīja, piebilstot, ka būtu dīvaini spēlēt Barselonā citas vienības kreklā, tomēr tāda iespēja pastāv.

Kluba īpašnieks Nasers al Helaifi preses konferencē uzsvēra, ka "šī ir brīnišķīga un vēsturiska diena klubam, futbola pasaulei un mums".

Viņš stāstīja, ka jau pirms desmit gadiem, sākot attīstīt klubu, īpašnieku ambīcijas bijušas lielas.

Helaifi pauda pārliecību, ka Mesi ierašanās palīdzēs PSG noturēt 22 gadus veco Kiljanu Mbapē, kura līgums ar klubu beidzas nākamgad.

"Viņš gribēja konkurētspējīgu komandu, un domāju, ka mums ir viskonkurētspējīgākā komanda pasaulē, un viņam tagad vairs nav atrunu, viņš nevar darīt neko citu, kā palikt," klāstīja katarietis.

PSG un Mesi līgums noslēgts uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu līdz 2024.gada jūnijam. Iepriekš mediji ziņoja, ka futbolista atalgojums būs ap 35 miljoniem eiro sezonā, ieskaitot piemaksas.

Mesi otrdien ieradās Parīzē un PSG publicēja vairākus video, liekot noprast, ka tuvākajā laikā izziņos līgumu ar futbolistu, kura identitāti vēl neatklāja, bet nodēvēja par "jauno dimantu". Visbeidzot vakarā PSG publicēja video, kurā Mesi pirmo reizi redzams Parīzes kluba kreklā.

Mesi svētdien ar asarām acīs atvadījās no Spānijas kluba "Barselona", ar kuru kopā pēdējos 17 gados izcīnījis daudzas trofejas.

Iepriekš tika ziņots, ka Mesi un "Barcelona", kuras parādu apmērs sasniedz 1,2 miljardus eiro, parakstīs jaunu piecu gadu līgumu, kura izpirkuma cena būs 600 miljoni eiro. Tika lēsts, ka, balstoties uz jauno vienošanos, Mesi nākamajā sezonā saņems aptuveni 20 miljonus eiro jeb uz pusi mazāk nekā iepriekš.

Tomēr pagājušajā nedēļā kļuva skaidrs, ka līgums netiks parakstīts finansiālu un juridisku šķēršļu dēļ, jo Spānijas likumi aizliedz tik krasu atalgojuma samazinājumu.

Mesi karjeras laikā sešas reizes ieguvis "Ballon d’Or" balvu, ko pasniedz gada labākajam futbolistam. Viņš "Barcelona" komandai palīdzējis desmit reizes uzvarēt Spānijas čempionātā un iegūt četras UEFA Čempionu līgas trofejas.

Ar "Barcelona" komandu viņš bija kopš 13 gadu vecuma.

Mesi papildinās PSG zvaigžņu plejādi, kurā jau ir Mbapē, kuru nereti dēvē par Mesi pēcteci pasaules labākā futbolista lomā, Mesi bijušais komandas biedrs Neimars, Anhels di Marija, kā arī komandas jaunieguvumi Serhio Ramoss un vārtsargs Džanluidži Donnarumma.

Parīzes klubs trenera Maurisio Početino, kurš tāpat kā Mesi karjeru sāka Argentīnā Rosariu "Newell's Old Boys" komandā, vadībā pagājušo sezonu Francijas augstākajā futbola līgā pabeidza otrajā vietā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu