"Riga" un RFS futbolistiem atbildes mači UEFA Konferences līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti Tomāšs Šimkovičs (pa kreisi) un Roberts Savaļnieks.
RFS futbolisti Tomāšs Šimkovičs (pa kreisi) un Roberts Savaļnieks. Foto: https://www.facebook.com/fkrfs/

"Riga" futbolisti ceturtdien UEFA Konferences līgas trešās kvalifikācijas kārtas atbildes spēli aizvadīs izbraukumā, bet RFS par uzvaru cīnīsies savā laukumā.

Mačs "Daugavas" stadionā Rīgā starp RFS un Beļģijas "Gent" sāksies plkst.20, un to tiešraidē translēs kanāls LTV7.

Savukārt "Riga" un Paolas "Hibernians" no Maltas savu cīņu Takali sāks, kad Latvijā būs plkst.21. Šo cīņu tiešraidē translēs kanāls "Sportacentrs.com TV"

RFS pirmajā kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā ar 6:5 pieveica Fēru salu "Klaksvik", bet otrajā ar 5:0 pārvarēja Ungārijas kluba Felčutas "Puskas Akademia" barjeru.

Šī pāra favorīte ir "Gent", kas turnīru sāka ar otro kārtu. Tajā ar 4:2 (4:0, 0:2) tika pieveikta Norvēģijas "Valerenga".

Šī dueļa pirmā cīņa Beļģijā beidzās ar neizšķirtu - 2:2.

RFS Latvijas čempionātā kopš zaudējuma "Valmierai" ar 1:2 pēcjāņu dienā Latvijas čempionātā svinētas tikai uzvara. RFS turnīra tabulā ieņem pirmo vietu ar 46 punktiem 18 dueļos. Pēc pirmās cīņas Gentē rīdzinieki Latvijas kausa astotdaļfinālā ar 2:0 pieveica "Skanstes SK".

"Gent" pēc spēles ar RFS pirms nedēļas aizvadīja trešo spēli valsts čempionātā, ar 0:1 viesos zaudējot "Oostende". Pēc trim kārtām Gentes klubs ar vienu punktu ieņem 17.vietu 18 komandu konkurencē. Iepriekšējo čempionātu beļģu klubs beidza septītajā vietā.

RFS divās iepriekšējās sezonās apstājās Eiropas līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā. Pirms diviem gadiem ar 3:4 tika zaudēts Ļubļanas "Olimpija", bet pirms gada ar 0:1 - Belgradas "Partizan". Rīdzinieki trijās sezonās Eiropas kausos aizvadījuši vien astoņus mačus, izcīnot četras uzvaras un reizi spēlējot neizšķirti. Vārtu starpība pagaidām ir pozitīva - 16-12.

Savukārt Gentes klubs pirmoreiz Eiropas kausos startēja 1964./1965.gada sezonā, debitēdams Eiropas kausu ieguvēju kausā. Kopā Eiropas kausu izcīņās beļģi 99 spēlēs ir izcīnījuši 34 uzvaras un 24 reizes spēlējuši neizšķirti, fiksējot vārtu starpību 130-152. Iepriekšējā sezonā beļģi Čempionu līgas "play-off" kārtā piekāpās Kijevas "Dinamo" un Eiropas līgas grupu turnīrā zaudēja visās sešās spēlēs, ieņemot pēdējo vietu grupā.

Šī pāra uzvarētāja "play-off" kārtā tiksies ar Vladislava Gutkovska pārstāvēto Polijas komandu Čenstohovas "Rakow" vai Krievijas vienību Kazaņas "Rubin". Pirmajā cīņā Polijā komandas vienojās par bezvārtu neizšķirtu.

Otrā pārī Latvijas čempione "Riga" Čempionu līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā ar 1:2 zaudēja Zviedrijas klubam "Malmo" un pārcēlās uz Čempionu zaru Konferences līgā. Tur divu maču summā ar 3:0 tika pieveikta Ziemeļmaķedonijas komanda Tetovas "Škendija".

Tikmēr "Hibernians" pirmajā Čempionu līgas kārtā ar 0:5 atzina Igaunijas komandas Tallinas "Flora" pārākumu, bet otrajā Konferences līgas kārtā Čempionu zarā divu spēļu summā ar 7:3 pieveica Sanmarīno vienību Falčano "Folgore".

Pirmajā abu komandu savstarpējā duelī Rīgā uzvaru ar 1:0 svinēja viesi.

"Riga" šobrīd Latvijas čempionātā ar 41 punktu 19 spēlēs ieņem trešo vietu. Pēc spēles ar Maltas klubu Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā "Riga" viesos ar 3:1 uzvarēja Nākotnes līgas komandu "Tukums 2000"/TSS.

Maltā futbola sezona Covid-19 izplatības dēļ tika apturēta 10.martā, vēlāk lemjot par tās neturpināšanu. Tobrīd "Hibernians" bija otrajā vietā. Netika pabeigta arī Maltas Futbola asociācijas kausa izspēle.

Kopš Covid-19 pandēmijas izraisītā pārtraukuma Maltas klubs jūnijā paspēja aizvadīt trīs pārbaudes spēles, divās no tām zaudējot, bet Eiropas kausu sezonas laikā citas spēles divpadsmitkārtējie Maltas čempioni nav aizvadījuši, gatavojoties atbildes spēlei ar rīdziniekiem.

"Riga" šī ir tikai ceturtā sezona Eiropas kausos, 18 spēlēs svinot sešas uzvaras un piecreiz spēlējot neizšķirti, kā arī fiksējot vārtu starpību 15-17. Iepriekšējā sezonā klubs tika līdz Eiropas līgas trešajai kvalifikācijas kārtai, kurā ar 0:1 tika zaudēts Glāzgovas "Celtic".

Tikmēr Maltas klubs Eiropas kausos startē jau 29.reizi, debitējot 1961./1962.gada sezonā Eiropas kausā. Iepriekšējā sezonā klubs tika līdz otrajai kārtai UEFA Eiropas līgā, kur vienā spēlē ar 0:1 piekāpās Sēkešfehērvāras "Fehervar" no Ungārijas.

"Play-off" kārtā uzvarētājiem pretī nāks Ņikitas Kovaļonoka pārstāvētā Gibraltāra vienība "Lincoln Red Imps", kas divu maču summā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā ar 2:4 piekāpās Slovākijas vienībai Bratislavas "Slovan".

Vāl ceturtdien Latvijas izlases pussarga Jāņa Ikaunieka pārstāvētā Kuopio KuPS no Somijas viesosies pie Kazahstānas vienību "Astana", bet Raivja Jurkovska pārstāvētā Īrijas "Dundalk" uzņems Arnemas "Vitesse" no Nīderlandes. Pirmajā spēlē KuPS spēlēja 1:1, bet "Dundalk" - 2:2.

Trešās kvalifikācijas kārtas cīņas pārsvarā notiek 5. un 12.augustā.

"Play-off" jeb ceturtās kārtas spēles notiks 19. un 26.augustā.

Savukārt grupu turnīra izloze notiks 27.augustā.

UEFA Eiropas Konferences līgas pamatturnīrā spēlēs 32 komandas, no kurām garākais ceļš līdz pamatturnīram ir piecas kvalifikācijas kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu