Banki: Zinājām, ka sastapsimies ar pretinieku vēlmi revanšēties

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Banki.
Luka Banki. Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlases pirmā spēle ar Rumāniju, iespējams, radīja nepareizu priekšstatu par pretinieku, pēc uzvaras otrajā savstarpējā mačā secināja valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Latvijas vīriešu basketbola izlase trešdien "Arēnā Rīga" 2023.gada Pasaules kausa (PK) priekškvalifikācijas trešajā spēlē vēlreiz uzvarēja Rumāniju, nodrošinot vietu atlases nākamajā kārtā.

Priekškvalifikācijas D grupas spēlē Latvija ar 79:69 (15:17, 30:13, 11:14, 23:25) uzvarēja Rumānijas izlasi. Prmajā turnīra spēlē Latvija sestdien sagrāva Rumāniju ar 108:72, maču sākot ar 21:0 izrāvienu.

"Pirmā spēle ar Rumāniju varbūt radīja nepareizu priekšstatu par pretinieku. Taču Rumānijas izlases pēdējās divas spēles pierādīja to, ka pirmajā mačā demonstrējām lielisku sniegumu pret stipru pretinieku.

Zinājām, ka sastapsimies ar pretinieku vēlmi revanšēties, spēlējot fizisku un enerģisku spēli. Negaidījām, ka būs tik liels pārsvars rezultātā, kā pirmajā spēlē. Bijām koncentrējušies spēles plānam, neskatoties uz to, ka brīžiem nekrita metieni un uzbrukums nebija stabils," pēcspēles preses konferencē stāstīja Banki.

Trešdien ārpus pieteikuma palika saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, šajā pozīcijā spēlējot Kristeram Zorikam, Artūram Kurucam un Rihardam Lomažam.

"Esmu ļoti apmierināts ar basketbolistiem, kuri Jāņa prombūtnē spēlēja saspēles vadītāja pozīcijā. Viņi pierāda, ka notiek veiksmīga paaudžu maiņa, kas nāk pēc Strēlnieka. Šie spēlētāji pierāda, ka ir talantīga jaunā paaudze ar potenciāla pilniem basketbolistiem," atzīmēja Banki.

No šīs trijotnes mazāks spēles laiks bija Kurucam, kurš ar lielu enerģiju iesāka otro puslaiku.

"Kā zināms, cenšos pārāk nenoslogot spēlētājus. Kristeram un Rihardam bija gana daudz minūšu laukumā. Mana vēlme bija nedaudz pasargāt tos spēlētājus, kuriem pirmajā puslaikā bija daudz spēles laika," atklāja Banki.

Latvijas izlase jau nodrošinājusi vietu nākamajā posmā, tomēr ceturtdienas mačā ar Baltkrieviju svarīgi parādīt labu spēli. Banki atzina, ka šis sagatavošanās posms bija grūts un izaicinājumiem pilns.

"Sagatavošanās posma sākumā bija ļoti karsti un mitri apstākļi treniņu zālē bez gaisa kondicioniera. Tas prasīja ļoti daudz no spēlētājiem, viņi zaudēja svaru, enerģiju. Rītdien būs kārtējā smagā spēle. Baltkrievija pierādīja, ka var sagādāt problēmas, taču mums tās jāpārvar ar šobrīd labāko mūsu ieroci - spēles stilu un identitāti. Ceru, ka atradīsim spēles ritmu un aizvadīsim lielisku maču. Ne visi spēlētāji ir savas sportiskās formas virsotnē, tāpat ir nelieli savainojumi. Tomēr ticu, ka parādīsim lielisku spēli," skaidroja Banki.

Tāpat treneris atzīmēja, ka viņu nesatrauc spēlētāju iekrātās piezīmes, piemēram, centram Klāvam Čavaram šodienas spēlē bija piecas, bet iepriekšējā mačā - četras.

"Esmu vairāk uztraucies, ja spēlētājiem nav piezīmju. Dažās epizodēs tās piezīmes nebija gudri nopelnītas, taču esam mācību procesā un piezīmes ir daļa no spēles. Tāpat piezīmes var kalpot kā atskaites punkts trenerim un palīdzēt komandai izaugt," uzsvēra Banki.

Pirmajā turnīra spēlē Latvija sestdien sagrāva Rumāniju ar 108:72, maču sākot ar 21:0 izrāvienu, bet otrajā spēlē svētdien ar 92:83 apspēlēja Baltkrieviju. Pirmdien Latvijas izlases pretinieču cīņā pārāki ar 77:72 bija baltkrievi.

Sacensību turpinājumā "Arēnā Rīga" Latvijas valstsvienība 12.augustā tiksies ar Baltkrieviju.

Pēc divu apļu turnīra divas labākās komandas novembrī turpinās cīņu par ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu