Pļaviņš/Točs Eiropas čempionāta pirmajā spēlē pārliecinoši uzvar šveiciešus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs pirmajā spēlē Vīnē notiekošajā Eiropas čempionātā ceturtdien pārspēja Šveices duetu Marko Kratigeru/Īvu Hauseneru.

Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēji Pļaviņš/Točs, kuri turnīrā izlikti ar 18.numuru, ar 15.numuru izliktos šveiciešus pārspēja ar rezultātu 2-0 (28:26, 21:18).

Pirmā seta sākums veiksmīgāks izdevās šveiciešiem, bet tad Latvijas duets ieguva vadību un ar divu punktu pārsvaru uzvaru noturēja.

Arī otro setu Kratigers/Hauseners iesāka izvirzoties vadībā, tomēr ātri vien Pļaviņš/Točs atguva līdera pozīciju un visu atlikušo setu noturēja divu līdz četru punktu pārsvaru.

Latvijas duets ar uzbrukumu guva 34 punktus, kamēr šveicieši - 35 punktus. Pļaviņam/Točam bija trīs bloki, savukārt Kratigeram/Hauseneram - divi, Latvijas volejbolisti vienu reizi ieservēja neatvairāmu servi, tomēr arī kļūdu vairāk bija Pļaviņam un Točam (11:7).

Sākotnēji B grupā bija paredzēts Kratigera un Floariana Brēera duets, tomēr Brēers traumas dēļ pēdējā brīdī atsauca savu dalību turnīrā un viņa vietā stājās Hauseners.

Līdz ar šo uzvaru Latvijas duets jau nodrošinājis vietu izslēgšanas spēlēs.

Otrā grupas spēlē tiksies čehi Ondržejs Perušičs un Davids Šveiners, kuri izlikti ar 2.numuru, un Austrijas pāris Klemenss Doplers/Aleksandrs Horsts (31.).

Jau ziņots, ka Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš ceturtdien ar zaudējumu sāka Vīnē notiekošo Eiropas čempionātu.

Samoilovs/Šmēdiņš, kuri turnīrā izlikti ar 14.numuru, ar rezultātu 0-2 (25:27, 20:22) cieta zaudējumu pret Ņikitu Ļaminu/Tarasu Miskivu no Krievijas, kuri izlikti ar 19.numuru.

Savukārt Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka trešdien uzvarēja abās spēlēs un izcīnīja pirmo vietu apakšgrupā.

Vīnē notiekošajā čempionātā vīriešu konkurencē piedalās gandrīz visas spēcīgākās Eiropas pludmales volejbola komandas, tostarp arī Tokijas olimpisko spēļu čempioni norvēģu duets Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī vicečempioni Vjačeslavs Krasiļņikovs/Oļegs Stojanovskis, kuri Tokijā pārstāvēja Krievijas Olimpiskās komitejas komandu. Savukārt sieviešu konkurencē trūkst vairāku spēcīgu duetu.

Iepriekšējais Eiropas čempionāts notika Majoru pludmalē, bet stiprā vēja izraisīto plūdu dēļ vairākas spēles tika aizvadītas Mārupes novadā. 2020.gada septembra mājas turnīrā Latviju pārstāvēja astoņas komandas, tostarp Graudiņa/Kravčenoka, Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs, visiem trīs Latvijas duetiem apstājoties astotdaļfinālā.

2020.gada Eiropas čempionātā Jūrmalā uzvaru svinēja norvēģi Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī šveicietes Joana Heidriha un Anuka Veržē-Deprē.

2021.gada Eiropas čempionāts Vīnē notiks no līdz 15.augustam, un tas ir pirmais lielais turnīrs jau nākamajā nedēļā pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu