Banki: Tas bija tieši tas, uz ko cerējām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Banki.
Luka Banki. Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlase ir gandarīta, ka 2023.gada Pasaules kausa (PK) priekškvalifikācijas ciklu noslēgusi ar četrām uzvarām četrās spēlēs, uzsver valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase ceturtdien "Arēnā Rīga" ar 83:60 uzvarēja Baltkrievijas izlasi un nodrošināja pirmo vietu priekškvalifikācijas grupā.

"Spēle bija laba - kā jau to gaidīju no mūsu komandas. Esam priecīgi, ka pabeidzām turnīru ar četrām uzvarām. Par spīti problēmām un sagatavošanās procesa laikā zaudētiem spēlētājiem, tas bija tieši tas, uz ko cerējām," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Banki teikto.

Trenera prāt, šī bija unikāla vasara. Tika veidota komanda, strādājot ar jaunajiem spēlētājiem un pamazām iesaistot pieredzējušos.

"Veidojām jaunu vadības komandu. Esmu ļoti apmierināts ar to, kā ritēji šis process - nopietni un profesionāli. Izbaudīju katru procesa brīdi. Labs ievads svarīgākajiem izaicinājumiem, kas mūs gaida nākotnē," teica Banki.

Latvijas vīriešu valstsvienība gatavoties 2023.gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas turnīram sāka jūlija vidū.

Sagatavošanās posmā Latvijas komanda aizvadīja pa vienai pārbaudes un treniņspēlei ar Šveices un Slovākijas izlasēm. Pārbaudes mačos izcīnītas uzvaras attiecīgi ar 85:66 un 91:84, treniņspēlēs latvieši bija pārāki ar 84:49 un 85:81.

Pasaules kausa finālturnīrs 2023.gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu