Samoilovs/Šmēdiņš sasniedz Eiropas čempionāta 1/8 finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs Foto: cev.eu

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš piektdien cīņā par iekļūšanu Eiropas čempionāta astotdaļfinālā uzvarēja Itālijas pāri Adrianu Karambulu/Džanluku dal Korso.

Spēle Vīnē beidzās ar rezultātu 2-0 (24:22, 21:11) ar 14.numuru izliktā Latvijas dueta labā. Itālijas pāris turnīrā izlikts ar ceturto numuru.

Latvijas pludmales volejbolisti bija vadībā lielāko pirmā seta daļu, bet otro setu labāk iesāka pretinieki, tomēr Samoilovs/Šmēdiņš ātri pārņēma iniciatīvu un pārliecinoši uzvarēja.

Samoilovs/Šmēdiņš ar uzbrukumu guva 26 punktus, kamēr pretinieki tā guva 25 punktus. Latvijas duetam bija deviņi bloki, bet pretinieki Samoilova/Šmēdiņa uzbrukumus nobloķēja divas reizes. Latvijas komandai trīs reizes padevās netveramas serves, bet pretiniekiem tādu nebija. Kļūdu vairāk bija latviešiem (7:6).

Uzvarētājs astotdaļfinālā spēlēs pret čehiem Ondržeju Perušiču un Davidu Šveineru, kuri turnīrā izlikti ar otro numuru.

Grupu spēlēs pirmajā mačā Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 0-2 (25:27, 20:22) cieta zaudējumu pret Ņikitu Ļaminu/Tarasu Miskivu no Krievijas, kuri izlikti ar 19.numuru, bet otrajā spēlē ar rezultātu 2-0 (21:17, 32:30) pārspēja ukraiņus Vladislavu Jemeļjaņčiku/Sergiju Popovu, kuru izsēti ar 30.numuru.

Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka Eiropas čempionāta pludmales volejbolā piektdien uzvarēja Barboru Hermannovu/Mariju Sāru Stočlovu no Čehijas un iekļuva čempionāta ceturtdaļfinālā.

Savukārt Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs piektdien ar francūžiem Kalvēnu Aju/Arno Gutjē-Ratu cīnīsies par vietu astotdaļfinālā.

Vīnē notiekošajā čempionātā vīriešu konkurencē piedalās gandrīz visas spēcīgākās Eiropas pludmales volejbola komandas, tostarp arī Tokijas olimpisko spēļu čempioni norvēģu duets Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī vicečempioni Vjačeslavs Krasiļņikovs/Oļegs Stojanovskis, kuri Tokijā pārstāvēja Krievijas Olimpiskās komitejas komandu. Savukārt sieviešu konkurencē trūkst vairāku spēcīgu duetu.

Iepriekšējais Eiropas čempionāts notika Majoru pludmalē, bet stiprā vēja izraisīto plūdu dēļ vairākas spēles tika aizvadītas Mārupes novadā. 2020.gada septembra mājas turnīrā Latviju pārstāvēja astoņas komandas, tostarp Graudiņa/Kravčenoka, Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs, visiem trīs Latvijas duetiem apstājoties astotdaļfinālā.

2020.gada Eiropas čempionātā Jūrmalā uzvaru svinēja norvēģi Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī šveicietes Joana Heidriha un Anuka Veržē-Deprē.

2021.gada Eiropas čempionāts Vīnē notiks no līdz 15.augustam, un tas ir pirmais lielais turnīrs jau nākamajā nedēļā pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu