Eiropas čempionāta astotdaļfinālā iekļūst arī Pļaviņš/Točs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs Foto: AFP/SCANPIX

Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs piektdien Eiropas čempionāta pludmales volejbolā cīņā par vietu astotdaļfinālā uzvarēja francūžus Kalvēnu Aju/Arno Gutjē-Ratu.

Vīnē notiekošā spēle Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēji Pļaviņš/Točs ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:19).

Turnīrā ar 18.numuru izliektais Latvijas duets pēc neveiksmīga pirmā seta sākuma turpināja pārliecinoši, visu setu noturot četru līdz sešu punktu pārsvaru.

Otrajā setā spēle bija līdzīgāka, tomēr tā izskaņā Pļaviņš un Točs izrāva uzvaru.

Latvijas duets ar uzbrukumu guva 27 punktus, kamēr pretinieki tā guva 25 punktus. Latvijas duetam bija pieci bloki, bet pretinieki viņu uzbrukumus nespēja bloķēt. Pļaviņam/Točam divas reizes padevās netveramas serves, bet pretiniekiem tādas bija trīs serves. Kļūdu vairāk bija latviešiem (8:6).

Astotdaļfinālā Pļaviņš/Točs tiksies ar 2013.gada pasaules čempioniem no Nīderlandes - Aleksandrs Brouvers un Roberts Mēvsens, kas turnīrā izlikti ar 12.numuru.

Grupu turnīra pirmajā spēlē ceturtdien Pļaviņš/Točs ar rezultātu 2-0 (28:26, 21:18) uzvarēja ar 15.numuru izlikto Šveices duetu Marko Kratigers/Īvs Hauseners.

Savukārt otrajā spēlē Latvijas duets ar 1-2 (24:22, 19:21, 12:15) zaudēja Ondržejam Perušičam un Davidam Šveineram no Čehijas, kuri turnīrā izlikti ar otro numuru un astotdaļfinālā spēkosies ar Latvijas otru pludmales volejbolistu pāri Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri turnīrā izlikti ar 14.numuru.

Jau ziņots, ka ar ceturto numuru izliktās Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka Eiropas čempionāta pludmales volejbolā piektdien uzvarēja Barboru Hermannovu/Mariju Sāru Stočlovu no Čehijas un iekļuva čempionāta ceturtdaļfinālā.

Savukārt, uzvarot Itālijas pāri Adrians Karambula/Džanluka dal Korso, piektdien astotdaļfinālā iekļuva Samoilovs/Šmēdiņš.

Vīnē notiekošajā čempionātā vīriešu konkurencē piedalās gandrīz visas spēcīgākās Eiropas pludmales volejbola komandas, tostarp arī Tokijas olimpisko spēļu čempioni norvēģu duets Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī vicečempioni Vjačeslavs Krasiļņikovs/Oļegs Stojanovskis, kuri Tokijā pārstāvēja Krievijas Olimpiskās komitejas komandu. Savukārt sieviešu konkurencē trūkst vairāku spēcīgu duetu.

Iepriekšējais Eiropas čempionāts notika Majoru pludmalē, bet stiprā vēja izraisīto plūdu dēļ vairākas spēles tika aizvadītas Mārupes novadā. 2020.gada septembra mājas turnīrā Latviju pārstāvēja astoņas komandas, tostarp Graudiņa/Kravčenoka, Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs, visiem trīs Latvijas duetiem apstājoties astotdaļfinālā.

2020.gada Eiropas čempionātā Jūrmalā uzvaru svinēja norvēģi Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī šveicietes Joana Heidriha un Anuka Veržē-Deprē.

2021.gada Eiropas čempionāts Vīnē notiks no līdz 15.augustam, un tas ir pirmais lielais turnīrs jau nākamajā nedēļā pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu