Šeihi atver maciņu: cik pasaules futbola zvaigzne Mesi saņems dienā, stundā, minūtē?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi.
Lionels Mesi. Foto: SIPA/Scanpix

Par to, ka pasaules futbola zvaigzne Lionels Mesi pametīs savu līdz šim vienīgo darbavietu profesionāļa karjerā - Spānijas lielklubu "Barcelona" - baumoja jau labu laiku, bet jauno pieturvietu argentīnietis oficiāli atrada tikai šonedēļ. Par to kļuva Kataras miljardiera Nasera Al-Helaifi vadītā Parīzes "Saint-Germain" (PSG) vienība.

Šobrīd 34 gadus vecā Mesi vecāki pirmos mēģinājumus iekārtot dēlu slavenajā "Barcelona" sistēmā izdarīja jau tad, kad puikam bija vien 13 gadu. Pirmie centieni bija 2000.gada septembrī, bet tikai decembrī tas rezultējās ar virslīgas komandas direktora Karlē Rekšaha piedāvāto līgumu. Tas tika parakstīts uz papīra salvetes, jo viņam pie rokas nebija cita papīra gabala.

Lieki piebilst, ka tolaik Eiropā tā nebija ierasta prakse - parakstīt līgumu ar tīni. Vēlāk tas mainījās, klubiem "smeļot" talantus un piedāvājot ilgtermiņa līgumus vēl agrīnākā vecumā.

No 2004.gada līdz 2021.gada vidum Mesi spēlēja "Barcelona" pirmajā komandā. 520 mačos viņš guva 474 vārtus.

Šajā laikā izcilais futbolists 10 reizes palīdzēja Katalonijas klubam uzvarēt Spānijas čempionātā, septiņas reizes izcīnīt Karaļa kausu, astoņas reizes iegūt Spānijas Superkausu, četras reizes triumfēt UEFA Čempionu līgā. Vēl Mesi sekmēja trīs "Barcelona" uzvaras UEFA Superkausā un trīs panākumus FIFA Klubu pasaules kausā.

Grūti noticēt, ka šai ērai pienācis gals. Mesi un "Barcelona" šķita tikpat nešķirami jēdzieni kā jūra un smiltis, bites un medus vai burgers un frī kartupeļi. Tomēr visam reiz dzīvē pienāk gals, arī šai kopā būšanai.

Par to, ka Mesi varētu atstāt Barselonu baumoja jau 2020.gada vasarā. Patiesībā jau vairākus gadus, ik vasaru izskanot skaļākām vai klusākām baumām. Tiesa, tenkas ieguva reālas aprises tikai šogad.

2021.gada 10.augusta vakarā PSG klubs Parīzē publiski atklāja visai pasaulei to, kas bija skaidrs jau aptuveni trīs dienas - Mesi spēlēs Francijas galvaspilsētā ar 30.numuru. Arī leģendārais 10.numurs paliks pagātnē.

"Degu nepacietībā sākt jaunu lappusi savā karjerā. Klubs un tā vīzija ir saskaņā ar manām ambīcijām. Zinu, cik šeit ir talantīgi futbolisti un prasmīgs personāls. Vēlos kopā ar viņiem sasniegt ko lielu gan klubam, gan tā līdzjutējiem," PSG citēja Mesi teikto.

Iepriekš tika ziņots, ka Mesi un "Barcelona", kuras parādu apmērs sasniedz 1,2 miljardus eiro, parakstīs jaunu piecu gadu līgumu, kura izpirkuma cena būs 600 miljoni eiro. Tika lēsts, ka, balstoties uz jauno vienošanos, Mesi nākamajā sezonā saņems aptuveni 20 miljonus eiro jeb uz pusi mazāk nekā iepriekš.

Tomēr pagājušajā nedēļā kļuva skaidrs, ka līgums netiks parakstīts finansiālu un juridisku šķēršļu dēļ, jo Spānijas likumi aizliedz tik krasu atalgojuma samazinājumu.

Lionels Mesi PSG komandas treniņā.
Lionels Mesi PSG komandas treniņā. Foto: Reuters / Scanpix

Kļuvis zināms, ka PSG Mesi ik gadu nopelnīs 35 miljonus eiro. Klubs vēsta, ka līgums parakstīts uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu līdz 2024.gada jūnijam. 

Tagad aprēķināts, cik pasaules futbola superzvaigzne nopelna mēnesī, dienā, stundā un minūtē.

Mesi ienākumi, spēlējot PSG:

  • 2,9 miljoni eiro mēnesī;

  • 675 000 eiro nedēļā;

  • 96 428 eiro dienā;

  • 4018 eiro stundā;

  • 67 eiro minūtē;

  • viens eiro un desmit centi sekundē.

Mesi karjeras laikā sešas reizes ieguvis "Ballon d’Or" balvu, ko pasniedz gada labākajam futbolistam. 

Mesi papildinās PSG zvaigžņu plejādi, kurā jau ir 22 gadus vecais Kiljans Mbapē, kuru nereti dēvē par Mesi pēcteci pasaules labākā futbolista lomā, argentīnieša bijušais komandas biedrs Neimars, Anhels di Marija, kā arī komandas jaunieguvumi Serhio Ramoss un vārtsargs Džanluidži Donnarumma.

Parīzes klubs trenera Maurisio Početino, kurš tāpat kā Mesi karjeru sāka Argentīnā Rosariu "Newell's Old Boys" komandā, vadībā pagājušo sezonu Francijas augstākajā futbola līgā pabeidza otrajā vietā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu