Graudiņa/Kravčenoka necīnīsies par Eiropas čempionāta zeltu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Kravčenoka (pa kreisi) un Tīna Graudiņa.
Anastasija Kravčenoka (pa kreisi) un Tīna Graudiņa. Foto: European Volleyball

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka sestdien cieta zaudējumu Vīnē notiekošā Eiropas čempionāta pusfinālā.

Latvijas duets, kas sacensībās izlikts ar ceturto numuru, trīs setu mačā ar rezultātu 1-2 (15:21, 21:15, 11:15) cieta neveiksmi pret Nīderlandes pāri Katju Stamu/Raīsu Shonu (15.)

Vēlāk sestdien plkst.17.30 bronzas spēlē Graudiņa/Kravčenoka tiksies ar Vācijas duetu Karlu Borgeri/Jūliju Zūdi (12.). Vācietes pusfinālā nerealizēja trīs mačbumbas un ar rezultātu 1-2 (9:21, 24:22, 14:16) zaudēja ar trešo numuru izsētajām šveicietēm Ninu Bečartu un Tanju Hīberli.

atvijas sportistes izvirzījās ar servi, tomēr divas kļūdas pēc kārtas serves uzņemšanā lika nonākt iedzinējos ar 1:3. Turpinājumā tika gūti četri punkti pēc kārtas, veiksmīgi nospēlējot blokā - 5:3. Vēlāk jau sekoja pāris neveiksmes aizsardzībā un pretinieču pārākums blokā (6:7), bet pēc diviem nīderlandiešu sekmīgiem uzbrukumiem latvietes bija iedzinējos ar diviem punktiem (8:10).

Seta otrajā pusē pēc Stamas "eisa" pretinieces ieguva jau trīs punktu pārsvaru (14:11), bet vēlāk autā sistā bumba un gremdserve deva nīderlandietēm plus piecus punktus (18:13). Atspēlēšanās gan nesekoja un Graudiņa/Kravčenoka setu zaudēja ar rezultātu 15:21.

Otro setu latvietes iesāka ar trīs bezatbildes punktiem, pretinieces izlīdzināja cīņas gaitu, bet pēc pāris veiksmīgiem uzbrukumiem Graudiņai/Kravčenokai atkal plus trīs punkti (6:3). Vēlāk pēc Graudiņas serves duetus šķīra jau četri punkti (10:6), bet piecu punktu pārsvaru deva viņas precīzais uzbrukums (14:9).

Tuvojoties seta nogalei, veiksmīgāk spēlēja pretinieces, kuras pietuvojās līdz divu punktu atstatumam (16:14), taču vēlāk sāncenšu auts un kļūda pie tīkla ļāva Latvijas duetam nedaudz nomierināties (18:14). Setu ar "eisu" noslēdza Kravčenoka - 21:15.

Trešā seta ievadā pie tīkla pārliecinošāk darbojās pretinieces, kuras ātri panāca 4:1 un turpinājumā turējās 2-3 punktu attālumā līdz Stama ar gremdi panāca 8:4. Vēlāk gan Kravčenoka ar servi ar atjaunoja pāris punktu starpību (6:8), bet turpinājumā pēc Graudiņas pāris sekmīgiem uzbrukumiem rezultāts kļuva neizšķirts 9:9.

Pēc pretinieču pieprasītā pārtraukuma Graudiņa vēlreiz nospēlēja veiksmīgi pie tīkla un ieguva latvietēm vadību (10:9). Tuvojoties seta un mača galotnei, nīderlandietes atguva vadību un Stama ar spēcīgu sitienu panāca 13:11. Graudiņas kļūda serves uzņemšanā deva nīderlandietēm pirmo mačbumbu, kuru ar bloku realizēja Stama - 15:11.

Graudiņa un Kravčenoka ir 2019.gada Eiropas čempiones, bet pagājušajā gadā Jūrmalā viņas tika līdz astotdaļfinālam. Tikmēr Stama un Shona ir Eiropas meistarsacīkšu debitantes.

Otrā pusfinālā vēlāk tiksies Vācijas duets Karla Borgere/Jūlija Zūde (12.) un sacensībās ar trešo numuru izsētās šveicietes Nina Bečarta un Tanja Hīberli.

Sestdien notiks arī spēles par trešo un pirmo vietu.

Piektdien dalītu devīto vietu vīriešu sacensībās ieņēma Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Iepriekšējais Eiropas čempionāts notika Majoru pludmalē, bet stiprā vēja izraisīto plūdu dēļ vairākas spēles tika aizvadītas Mārupes novadā. 2020.gada septembra mājas turnīrā Latviju pārstāvēja astoņas komandas, tostarp Graudiņa/Kravčenoka, Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs, šiem trim Latvijas duetiem apstājoties astotdaļfinālā.

2020.gada Eiropas čempionātā Jūrmalā uzvaru svinēja norvēģi Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī šveicietes Joana Heidriha un Anuka Veržē-Deprē.

2021.gada Eiropas čempionāts Vīnē notiks no līdz 15.augustam, un tas ir pirmais lielais turnīrs jau nākamajā nedēļā pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu