"Barcelona" ēru bez Mesi sāk ar uzvaru (617)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Spānijas futbola grands "Barcelona" svētdien, aizvadot pirmo maču pēc superzvaigznes Lionela Mesi došanās uz Franciju, svinēja uzvaru nacionālā čempionāta pirmās kārtas spēlē.

Barselonas futbolisti savā laukumā ar rezultātu 4:2 (2:0) uzvarēja Sansevastjanas "Real Sociedad".

Mesi aizpagājušajā nedēļā pameta klubu, jo finansiālu un juridisku šķēršļu dēļ abas puses nevarēja noslēgt jaunu līgumu. Pagājušajā nedēļā argentīniešu futbolists pievienojās Francijas klubam Parīzes "Saint-Germain".

Mājinieki vadībā izvirzījās 19.minūtē, kad pēc Memfisa Depaja brīvsitiena ar bumbu galvu vārtos raidīja Žerards Pikē. Zīmīgi, ka Depajs Barselonas komandai varēja pievienoties tikai tāpēc, ka Pikē bija piekritis algas samazinājumam.

Pirmā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē pēc Frenkija de Jonga piespēles soda laukumā nekļūdīgs ar galvu bija Martins Brētvaits - 2:0. Arī nākamos vārtus guva Brētvaits, dāņu futbolistam 59.minūtē izceļoties ar sitienu no apmēram 6-7 metriem.

Pamatlaika pēdējā desmitminūtē viesi divus vārtus atguva un parūpējās par nervozu mača nogali. Vispirms Barselonas aizsargus apsteidza Hulens Lobete, kurš sita precīzi no tuvas distances, bet pēc tam ar skaistu soda sitienu atzīmējās Mikels Ojarsavals.

Kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc Brētvaita piespēles no labās malas Serdži Roberto pielika punktu barseloniešu uzvarai.

Tikmēr Madrides "Atletico" titula aizstāvēšanu sāka ar uzvaru, viesos ar 2:1 (1:0) pārspējot Vigo "Celta".

Madridiešiem abus vārtus guva Anhels Korea, bet mājiniekiem izcēlās Jago Aspass. Abas komandas mača beigās notikušā kautiņa dēļ spēli noslēdza ar desmit laukuma spēlētājiem.

Sezonas pirmajā spēlē uzvarēja arī trešais Spānijas grands Madrides "Real", kas sestdien viesos ar 4:1 (0:0) uzveica "Alaves".

Komentāri (617)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu