Video ⟩ Krollis ar četrām rezultatīvām piespēlēm puslaikā sekmē "Valmieras" graujošu uzvaru (254)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Raimonds Krollis (priekšplānā)
Raimonds Krollis (priekšplānā) Foto: Jānis Līgats

Latvijas uzbrucējs Raimonds Krollis pirmdien atzīmējās ar četrām rezultatīvām piespēlēm un senegālietis Ibrahims Sovs guva trīs vārtus "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā, kaldinot "Valmieras" uzvaru.

Valmierieši viesos ar rezultātu 4:0 (4:0) sagrāva Rīgas komandu "Metta" un atgriezās turnīra tabulas pirmajā vietā.

Vidzemnieki visus četrus vārtus guva pirmajā puslaikā, izmantojot pretinieku neapmierinošo spēli aizsardzībā.

Jau otrajā minūtē viesu veiksmīgo saspēli ar precīzu sitienu vārtos noslēdza Sovs, bet septiņas minūtes vēlāk pēc Kroļļa centrējuma senegālietis panāca 2:0. Spēles 38.minūtē Krollis pēc plaša reida piespēlēja Aliuānam Ndojē, Sova tautietim palielinot "Valmieras" pārsvaru. Puslaika priekšpēdējā minūtē Krollis asistēja uz vārtu priekšu, no kurienes Sovs noformēja sev "hat-trick".

Pamatlaika beigās "Metta" varēja vienus vārtus atgūt, taču Lūkasa Vapnes sistā bumba trāpīja pa stabu.

Valmierieši pēdējās septiņās spēlēs virslīgā zaudējuši tikai vienreiz, 4.augustā izbraukumā ar 1:2 kapitulējot "Liepājai". Divas uzvaras šajā sērijā, arī pēdējā kārtā, valmieriešiem tikušas bez spēles kā tehniskās uzvaras ar 3:0 pār Daugavpils "Noah Jurmala".

Tikmēr "Metta" pēc 7:0 pret "Noah Jurmala", pirms kā bija piecu zaudējumu sērija, Latvijas čempionātā un Latvijas kausa izcīņā cietusi piecus zaudējumus pēc kārtas. Ar 1:3 zaudēts "Daugavpilij", ar 0:1 - "Riga", ar 1:4 - RFS, bet pēdējā mačā pirms nedēļas - "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa astotdaļfinālā - ar 1:3 tika piedzīvots zaudējums pret "Optibet" Nākotnes līgas komandu "Auda".

Mačā mājiniekiem brīdinājumu dēļ nevarēja piedalīties uzbrucējs Artjoms Puzirevskis, bet viesiem - uzbrucējs Džibrils Gejs.

Šosezon abas komandas savstarpējās spēlēs tikušās divreiz. Pirmajā cīņā Rīgā "Metta" negaidīti spēja panākt neizšķirtu (1:1), bet Valmierā mājinieki uzvarēja ar 2:0.

Jau ziņots, ka 20.kārtas pirmajā mačā sestdien "Daugavpils" mājās spēlēja 1:1 ar "Liepāju".

Otrā svētdienas spēlē starp Jūrmalas "Spartaku" un Daugavpils "Noah Jurmala" daugavpiliešiem jau piešķirts tehniskais zaudējums ar 0:3, kas atspoguļojas arī turnīra tabulā.

Pēdējā kārtas spēle starp "Riga" un RFS tiks aizvadīta 29.septembrī, jo "Riga" futbolistiem ceturtdien UEFA Konferences kausa kvalifikācijas "play-off" kārtā jātiekas ar Ņikitas Kovaļonoka pārstāvēto Gibraltāra vienību "Lincoln Red Imps".

Virslīgā pirmo vietu ar 47 punktiem 21 spēlē ieņem "Valmiera", tālāk ar 46 punktiem 18 dueļos ir RFS, bet 41 punkts 19 spēlēs ir "Riga". Aiz pirmā trijnieka ar 35 punktiem 20 mačos ir "Liepāja", kam ar 28 punktiem 19 cīņās seko "Daugavpils" un ar 27 punktiem 21 spēlē - "Spartaks". 18 punkti 22 mačos ir "Metta", bet Daugavpils "Noah Jurmala" ar trim punktiem 28 mačos ir pēdējā vietā.

Virslīgas sezonu uzsāka deviņas komandas, bet čempionāta gaitā vispirms par izstāšanos paziņoja titulētākā no deviņām komandām "Ventspils", bet pēc tam - arī skandāliem apvītā Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā.

Turnīra tiešraides pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

Komentāri (254)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu