Video un foto Rīgā par pasaules čempionu godu "Raceboard" klasē vindsērfingā cīnās 64 burātāji no 13 valstīm

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

​No 16. līdz 21. augustam Rīgā, Ķīšezerā, norisinās pasaules čempionāts vindsērfingā "Raceboard" klasē. Pirmdien notika čempionāta atklāšanas parāde Ķīšezerā, burāšanas kluba 360° teritorijā, kurā piedalījās 64 dalībnieki no 13 valstīm - Vācijas, Francijas, Latvijas, Čehijas, Igaunijas, Somijas, Polijas, Spānijas, Portugāles, Krievijas, Lielbritānijas, Horvātijas un Lietuvas.

Sanākušos sportistus, viesus un līdzjutējus uzrunāja Rīgas pilsētas mērs Mārtiņš Staķis, Starptautiskās vindsērfinga asociācijas ģenerālsekretārs Pjotrs Oleksiaks, Latvijas Zēģelētāju savienības prezidents Leonīds Loginovs un burāšanas kluba 360° prezidents Māris Birzulis.

"Ķīšezers ir viena no aktīvākajām burāšanas sporta bāzēm Latvijā, kur aug ne tikai jaunās paaudzes burātāji, bet savu rūdījumu guvuši labi zināmie vindsērfinga meistari olimpieši Vita Matīse, Ansis Dāle un Ilona Grīnberga, mūsu izcilākie vecmeistari Gunārs Rozenbergs un Juris Egle, kā arī daudzi, kam burāšana ir lielisks brīvā laika pavadīšanas veids. Rīga ir sportiskām tradīcijām bagāta pilsēta, kas uzņem daudzu sporta veidu pasaules čempionātus, un daudzi sportisti un līdzjutēji atklāj Rīgu kā pērli ar tās unikālo arhitektūru, enerģiskajiem iedzīvotājiem un daudzveidīgajiem sporta veidiem."

Māris Birzulis, kluba "360" prezidents, sacensību organizators: "Par spīti pandēmijai esam spējuši Rīgā, Ķīšezerā pulcēt nozīmīgu dalībnieku skaitu šī gada pasaules čempionātā "Raceboard" klasē.

Esam īpaši priecīgi, ka dažu valstu sportisti ir ieradušies praktiski tiešā ceļā no Tokijas olimpiskajām spēlēm - tas tikai vēlreiz apliecina šī gada pasaules čempionāta nozīmību."

Vindsērfings ir olimpiskais sporta veids. Olimpiskajās spēlēs līdz šim vindsērfingā ir piedalījušies trīs Latvijas burātāji - Ilona Dzelme, Vita Matīse un Ansis Dāle.

Papildu informācija par sacensībām atrodama pasaules čempionāta "Raceboard Masters" klasē oficiālajā mājas lapā worlds2021.raceboard.org.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu