Sporta jomā paplašina treniņu iespējas iekštelpās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sporta nams "Daugava" (ilustratīvs attēls)
Sporta nams "Daugava" (ilustratīvs attēls) Foto: Zane Bitere/LETA

Ievērojot visas epidemioloģiskās drošības prasības, sporta jomā tiek paplašinātas nodarbību un treniņu iespējas iekštelpās, otrdien lēma Ministru kabinetā.

Atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) grozījumiem kārtībā par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanā, turpmāk būs plašākas iespējas organizētā un kontrolētā viedā iekštelpās organizēt sporta sacensības. Ievērojot visus epidemioloģiskos drošības pasākumus, dažādu sporta veidu sacensības drīkstēs notiks arī iekštelpās.

Epidemioloģiskās drošības prasībās ietverts arī tas, ka šo sporta veidu sacensībās piedalās un to norises vietā atrodas tikai personas ar sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu vai ar apliecinājumu par negatīvu Covid-19 testa rezultātu, kā arī interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu izglītojamie, kuriem pēdējās nedēļas laikā veiktais Covid-19 tests ir negatīvs.

Gadījumā, ja sporta sacensībās piedalās un to norises vietā atrodas tikai personas ar sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, tad šādas sporta sacensības drīkst noteikt bez papildu ierobežojumiem.

No desmit līdz septiņiem gadiem samazināts sportistu minimālais vecumu dalībai starptautiskās sporta sacensībās, tādējādi nodrošinot vienlīdzīgu pieeju, salīdzinot ar vispārējo iekštelpu sporta sacensību regulējumu.

IZM norādīja, ka sporta jomā pamatā ir saglabāts iekštelpu un āra sporta treniņu, kā arī āra sporta sacensību, regulējums un skatītāju līdzdalības nosacījumi. Taču atsevišķās vietās epidemioloģiskās drošības prasības ir arī pastiprinātas.

Ministrijā atzīmēja, ka turpmāk fiziska kontaktēšanās nav pieļaujama ne tikai starp vienas komandas sportistu apkalpojošo sporta darbiniekiem, bet arī vienas komandas (arī individuālajos sporta veidos) sportistiem ar citu komandu sportistiem, izņemot sporta sacensību norises laikā.

Regulējumā ir saglabāta prasība, ka sporta treniņā nepiedalās personas, kuras nav tieši iesaistītas tā organizēšanā un norisē, tai skaitā izglītojamo likumiskie pārstāvji. Nosacījums ir attiecināms uz jebkuru personu treniņiem.

Savukārt sporta treniņgrupas lieluma regulējums, kas ir 20 izglītojamie vienā treniņgrupā, neattiecas uz pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības mācību saturā paredzētās sporta stundas norisi, un šīs stundas gan ārā, gan iekštelpās var notikt visiem vienas klases izglītojamiem neatkarīgi no to skaita.

Lai veicinātu izglītojamo iesaisti sporta peldēšanas nodarbībās, līdzīga pieeja nodrošināta attiecībā uz vienai personai nodrošināmās platības samazinājumu, kamēr valstī 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 120. Līdz ar to turpmāk vienai personai publiskas lietošanas peldbaseinā nodrošināmā ūdens virsmas platība līdzšinējo 15 kvadrātmetru vietā noteikti 10 kvadrātmetri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu