2021. gada Alfrēda Kraukļa piemiņas basketbola turnīrā piedalīsies 83 komandas no Latvijas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

No 20. - 23. augustam Alfrēda Kraukļa piemiņas fonds sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu un BJBS "Rīga" organizē leģendārā Latvijas basketbolista un trenera Alfrēda Kraukļa piemiņas basketbola turnīru jauniešiem.

Arī šogad turnīrā piedalīsies gan puiši, gan meitenes vecumā no 10 līdz 15 gadiem. Ņemot vērā šī gada sarežģīto epidemioloģisko situāciju, piemiņas turnīrā pirmo reizi tā 30 gadu vēsturē piedalīsies tikai Latvijas komandas un pirmo reizi turnīrs notiks uz 13 pilna izmēra āra basketbola laukumiem.

Neskatoties uz visiem šķēršļiem, šogad turnīrā piedalīsies 83 komandas (47 puišu un 36 meiteņu) no dažādiem Latvijas reģioniem. Šogad turnīra ceļa vārdus visiem dalībniekiem uzticēts teikt Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skolas audzēknim, NBA spēlētājam Anžejam Pasečņikam.

"Es esmu ļoti pateicīgs par to, ka esmu maza daļa no Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skolas, un esmu pārliecināts, ka tieši tā iemesla dēļ esmu sasniedzis un nonācis tur, kur esmu šobrīd," norāda A. Pasečņiks.

"Protams, Alfrēda Kraukļa piemiņas basketbola turnīrā esmu piedalījies jau pirms vairākiem gadiem, taču atceros, ka bija īpaša atbildība un griba uzvarēt un saņemt medaļas savas sporta skolas organizētajā turnīrā. Tāpēc lūdzu jūs izdarīt maksimumu, lai varat mājās un skolā palielīties ar medaļu!"

"Zinu, ka šogad turnīrs notiks uz āra laukumiem. Atceros laiku, kad pats gāju ārā ar draugiem spēlēt strītbolu līdz pat vēlam vakaram. Un darīju to arī pēc sporta skolas ikdienas treniņiem. Novēlu visiem izbaudīt šo pieredzi sacensties uz āra laukumiem, jo šādas spēles noteikti uzlabos spēju pielāgot savas basketbola prasmes jebkādiem apstākļiem, kā arī dos iespēju izbaudīt sacensību garu, ko pēdējos pāris gados ir bijis sarežģīti izdarīt. Mīliet basketbolu!"

Turnīra organizators J.Labucs: "Esmu priecīgs, ka, neraugoties uz šībrīža sarežģījumiem, mums ir izdevies saglabāt Alfrēda Kraukļa piemiņas turnīra nepārtrauktību. Aizvadītā Latvijas Jaunatnes basketbola līgas sezona praktiski nenotika, tāpēc bērni un jaunieši pēc ilga klusuma perioda atkal varēs izjust sacensību garu. Sargājot turnīra dalībniekus un sabiedrību, pieņemts lēmums arī spēles uz āra laukumiem aizvadīt bez skatītājiem.

Paldies mūsu drošības partneriem VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" un AS "Gaso", kuri turnīra laikā izglītos jauniešus par drošības ievērošanu uz ceļa un rīkojoties ar gāzes iekārtām. Tāpat paldies ēdināšanas uzņēmumam LIDO, kas rūpēsies, lai dalībnieki būtu paēduši no Covid-19 drošās ēdināšanas vietās. Turnīra laikā nemēslot un nepiegružot mežus un mūsu apkārtni aicinās SIA "Rīgas meži", savukārt par dalībnieku atpūtas laiku ārpus spēlēm rūpēsies Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs un Rīgas Motormuzejs."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu