Latvijas kauss basketbolā ieguvis jaunu ģenerālsponsoru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: basket.lv (Latvijas Basketbola savienība (LBS)

"Užavas alus" Latvijas kausa izcīņa basketbolā sāksies 17.septembrī Tukumā, kur pie "Tukums"/TSS komandas viesosies "Saldus", ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Pērn pēc 26 gadu pārtraukuma tika atjaunota Latvijas kausa izcīņa basketbolā, kas gan rudenī Covid-19 dēļ tika pārtraukta un vēlāk neatsākās. Šogad turnīram pieteikusies 21 komanda no trim līgām.

"Dažāda līmeņa klubu aktīvā pieteikšanās Latvijas kausa izcīņai nepārprotami liecina, ka šīs sacensības ir vajadzīgas basketbolistiem, komandām un līdzjutējiem. Tā ir unikāla iespēja Nacionālās līgas un Reģionālās līgas klubiem mēroties spēkiem ar nomināli augstāka līmeņa komandām no Latvijas - Igaunijas līgas, un sagādāt pārsteigumus. Ir pamats cerībām, ka šosezon turnīru izdosies aizvadīt veiksmīgi," LBS citē Latvijas basketbola līgu direktora Kristapa Janičenoka teikto.

Turnīrs šajā sezonā ieguvis arī titulsponsoru, kas būs "Užavas alus". "Paldies "Užavas alus" darītavas vadītājiem, kuri novērtējuši gan basketbola popularitāti sabiedrībā, gan Latvijas kausa izcīņas potenciālu," saka Janičenoks.

Tukuma un Saldus komandas savā starpā spēkosies pirmajā kārtā, tāpat no šīs fāzes turnīru sāks "Rīgas Stradiņa universitātes" un "Madonas" vienības.

Latvijas-Igaunijas līgas savā starpā varētu tikties ceturtajā kārtā. Veiksmīgi pārvarot trešo kārtu, nākamajā varētu būt "Ventspils" - "Liepājas" un "Valmiera Glass"/ViA - "Ogre" dueļi. Starptautiskajā arēnā startējošajai "VEF Rīga" komandai uzreiz atvēlēta vieta pusfinālā.

Finālspēle paredzēta februārī.

No "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas Latvijas kausā spēlēs "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Liepāja", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Latvijas Universitāte".

Savukārt "Ramirent" Nacionālā basketbola līga būs pārstāvēta ar "Jēkabpils", "Jelgava", "Gulbenes buki"/BJSS, "Limbaži", RSU, "Saldus", "Līvāni", "Kandava"/"Anzāģe", "Ķekava", "VEF BA Valkā", "Tukums"/TSS un "Talsi" komandām. Kausa izcīņā grasās piedalīties arī trīs Reģionālās Basketbola līgas komandas: "Cēsis"/Cēsu sporta skola, "Nīca"/"BLi" un "Madona"/BJSS.

Pēdējo reizi Latvijas kauss basketbolā tika izcīnīts 1994.gadā, kad trofeju ieguva SWH/"Brocēni", divu spēļu summā apspēlējot "Bonusu".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu