Basketbolisti dalās ar šokējošiem stāstiem par Porziņģa komandas jauno treneri Kidu (8)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeisons Kids
Džeisons Kids Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Milvoki "Bucks" zvaigznes Jaņņa Adetokunbo nesen iznākušajā autobiogrāfijā viņa bijušie komandas biedri negatīvi raksturojuši Kristapa Porziņģa pārstāvētā kluba Dalasas "Mavericks" jauno galveno treneri Džeisonu Kidu.

Par "Mavericks" stūrmani Kids kļuva vasaras sākumā, kad no pienākumiem tika atbrīvots Dalasas vienības ilggadējais galvenais treneris Riks Kārlails.

Pirms darba "Mavericks" komandā Kids par galveno treneri strādāja arī Bruklinas "Nets" un Milvoki "Bucks" komandā. Tieši bijušie "Bucks" spēlētāji Kidu grāmatā "Giannis: The Improbable Rise of an NBA MVP" attēlojuši kā īstenu briesmoni.

Pie "Bucks" stūres Kids bija no 2014. līdz 2018. gadam. Šajā periodā viņš paspēja iemantot vairāku savas komandu basketbolistu antipātijas. Kā sevišķi skarba epizode minētajā grāmatā tiek atzīmēts 2014. gada 23. decembris, kad Kida vadītā "Bucks" piekāpās Šarlotas "Hornets".

Pēc šīs spēles basketbolistiem pienākušās divas brīvas dienas, bet Kids pēc mača pieredzējušajam gruzīnu centram Zazam Pačulijam uzdevis vienkāršu jautājumu: "Zaza, vai šī bija uzvarama spēle?" Uz to centrs atbildējis apstiprinoši. Tam sekoja Kida nākamais jautājums: "Vai, tavuprāt, mēs esam pelnījuši nākamās divas brīvdienas?"

Pačulija atbildējis, ka puiši laukumā tik tiešām varējuši demonstrēt labāku sniegumu, tomēr, izlaižot Ziemassvētku brīvdienas, ciestu ne tikai paši spēlētāji, bet arī viņu ģimenes. Tad Kids vērsās pie Džereda Dadlija, kurš arī centies atbildēt pēc iespējas diplomātiskāk. Kidu šādas atbildes neesot apmierinājušas.

"Man ir vienalga, jums maksā naudu, lai jūs padarītu savu darbu. Tieši to jūs arī rīt no rīta darīsiet. Tiekamies treniņā rīt plkst. 9," noteicis Kids.

Saprotams, ka spēlētāji nav slēpuši sašutumu, bet galvenā trenera lēmums bijis nemainīgs - 24. decembra rītā notiks komandas treniņš. Šajā treniņā tad arī sākusies īstākā "elle"...

"Nākamā rīta treniņš bija neglīts. Kids ķērās klāt Lerijam Sondersam, saucot viņu par pilnīgu mēslu un sliktu spēlētāju. Komanda skrēja un skrēja, tā kā to dara koledžas komandas. Man šķiet, ka kopš tās reizes neesmu darījis neko tamlīdzīgu," atcerējās Brendons Naits. 

"Tas nebija normāli."

Tad komandai ātrā uzbrukuma vingrinājumu esot bijis jāveic 22 sekundēs, lai gan līdzšinējais rekords bijis par piecām sekundēm lēnāks. Spēlētāji konkrēto vingrinājumu atkārtoja, līdz nostādītais laiks tomēr tika sasniegts. Daži spēlētāji jau sāka just krampjus. Šis treniņš ilga trīs stundas, bet pēc tam sekoja darbs svaru zālē un baseinā.

"Puse komandas nemācēja peldēt, bet Kids visus tik un tā iedzina baseinā," piebilda Naits.

Pieminētais Pačulija atcerējās, ka spēlētāji pēc šī treniņa vairs neesot bijuši spējīgi koncentrēties uz svētkiem: "Mēs bijām pārāk noguruši, lai izsaiņotu dāvanas."

Bet vissmagāk minētajā treniņā cieta jau pieminētais Sonderss. Treneris centra spēlētāju konstanti saucis par nožēlojamu un izcēlis katru kļūdu.

"Mans ķermenis raustījās krampjos. Mans ķermenis vienkārši salūza. Es nevarēju slodzi izturēt nedz fiziski, nedz psiholoģiski," atcerējās Sonderss.

Kādā brīdī Sonderss vēlējies doties uz tualeti, uz ko Kids atbildējis: "Neuztraucies, mēs pagaidīsim, līdz tu atgriezies, un skriesim vēl." Sonderss gan pametis treniņu, lai dotos uz slimnīcu, kur viņš pavadīja nakti.

"Nedomāju, ka viņš ir slikts cilvēks. Bet viņš mani psiholoģiski sagrāva. Esmu priecīgs, ka tagad esmu labākā vietā. Nožēloju, ka tam bija jābeidzas tā, kā tas beidzās," piebilda Sonderss.

Bijušais centra spēlētājs pēc brutālā treniņa 2014./2015. gada sezonas turpinājumā laukumā vairāk nedevās personīgu iemeslu dēļ. Sonderss togad ar savu aģentu pārrunāja pat nevēlēšanos turpināt basketbolista karjeru. Sonderss gan karjeras noslēguma apsvēršanu un Kida brutālo treniņu nav atklāti sasaistījis.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu