Ostapenko sasniedz Sinsinati "WTA 1000" turnīra trešo kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien Sinsinati "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā pārspēja amerikānieti Dženiferu Breidiju, kura otrajā setā nespēja spēli turpināt savainojuma dēļ.

Ostapenko, kas WTA rangā ieņem 32.vietu, kļuva par mača uzvarētāju pēc zaudēta pirmā seta, kad pēc 6-7 (2:7), 5-4 pasaules ranga 14.pozīcijā esošā Breidija, kura turnīrā izlikta ar 13.numuru, izstājās savainojuma dēļ.

Pirmo setu ar servi uzsāka Ostapenko, un pretinieces bez breikbumbām iztika līdz septītajam geimam, kad amerikāniete izmantoja pirmo no divām pēc kārtas breikbumbām, panākot 4-3. Tomēr jau nākamajā geimā, kas ar 16 izspēlēm kļuva par garāko setā, Breidija pasniedza Latvijas tenisistei trīs breikbumbas pēc kārtas, tās visas atspēlējot. Ar piekto breikbumbu gan Ostapenko panāca izlīdzinājumu - 4-4.

11.geimā Latvijas pirmā rakete deva pretiniecei vēl divas breikbumbas, kas palika neizmantotas, uzvarētāju setā noskaidrojot taibreikā. To ar servi sāka Ostapenko, nokļūdama zaudētājos ar 0:3. Turpinājumā viņa vēl trīsreiz zaudēja savas serves izspēlēs, piekāpdamās ar 2:7.

Otro setu ar zaudētu savas serves geimu uzsāka Bridija, bet Ostapenko tūlīt atbildēja ar to pašu, ar trešo breikbumbu amerikānietei panākot 1-1.

Rezultātam esot 3-2 amerikāņu tenisistes labā, viņas labajam celim tika sniegta medicīniskā palīdzība.

Devītajā geimā, amerikānietei pārvietojoties ar grūtībām, Breidija deva Ostapenko divas breikbumbas pēc kārtas, otrās izspēlē sitot autā - 5-4 Latvijas tenisistes labā.

Pēc šī geima ārste vēlreiz sniedza medicīnisko palīdzību Breidijai, šoreiz palīdzību sniedzot viņas labās kājas pēdai.

Desmitajā geimā amerikāniete spēli turpināt nespēja, izstājoties.

Visumā līdzīgajā spēlē par vienu netveramu servi (5:4) un divām dubultkļūdām (4:2) vairāk bija amerikānietei. Viņa arī nedaudz precīzāk servēja un guva vairak punktu pēc pirmās serves, kamēr Ostapenko bija mazliet labāka otrās serves izspēlē.

Abas sportistes izmantoja trešdaļu breikbumbu - Ostapenko trīs no deviņām, Breidija - divas no sešām.

Breidija guva par diviem punktiem vairāk spēles laikā nekā Ostapenko (81:79).

Trešās kārtas mačā Ostapenko tiksies ar Vācijas tenisisti Andželiku Kerberi (WTA 21.), kura trešdien vairāk nekā divas stundas garā mačā ar 7-5, 2-6, 6-5 pieveica pasaules piekto raketi no Ukrainas Jeļinu Svitoļinu.

Par uzvaru otrajā kārtā Latvijas pirmā rakete jau nopelnījusi 105 pasaules ranga punktus.

Abas tenisistes savā starpā pirms tam bija spēkojušās trīs reizes, pēdējās divās no tām uzvarot amerikānietei. 2017.gadā Štutgartes turnīra ceturtdaļfinālā Ostapenko uzvarēja trīs setos, bet aizpērn Dubaijas sacensību pirmajā kārtā amerikāniete revanšējās divos setos. Tāpat Breidija bija pārāka arī šī gada maijā Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā.

Ostapenko pirmajā kārtā ar rezultātu 7-5, 6-1 uzvarēja slovēnieti Tamaru Zidanšeku (WTA 39.), bet Breidija ar 6-3, 7-6 (7:3) uzveica krievieti Jekaterinu Aleksandrovu (WTA 35.).

Ostapenko pagājušajā nedēļā atgriezās kortā pēc starta Tokijas olimpiskajā spēlēs un zaudēja Monreālas "WTA 1000" turnīra pirmajā kārtā. Pirms Vimbldonas turnīra viņa uzvarēja Īstbornas "WTA 500" sacensībās.

Savukārt Breidijai šis ir pirmais turnīrs pēc olimpiskajām spēlēm, kur viņa zaudēja pirmajā cīņā. Breidija februārī sasniedza savas karjeras līdz šim augstāko punktu, iekļūdama Austrālijas atklātā čempionāta finālā, kurā divos setos atzina Naomi Osakas pārākumu. Sezonas turpinājums gan viņai nav pārāk veiksmīgs, jo nevienā no turnīriem nav izdevies tikt tālāk par trešo kārtu.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 23 no 37 spēlēm, bet Breidijai ir 15 panākumi 23 mačos.

Latvijas tenisiste turnīrā Sinsinati debitēja 2016.gadā, apstājoties trešajā kārtā, bet turpmākajos trīs gados viņa zaudēja pirmajā cīņā.

Jau ziņots, ka otrdien dubultspēļu turnīrā Ostapenko pārī ar Žilu Teihmani no Šveices ar 3-6, 3-6 piekāpās turnīra trešajām raketēm no Japānas - Šuko Aojamai un Enai Šibaharai.

Otrās kārtas sasniegšana Ostapenko deva 120 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova kvalifikācijas pirmajā kārtā guva traumu, tādējādi neturpinot cīņu par pamatturnīru.

Turnīrs Sinsinati norisinās uz cietā seguma. Turpmākajās nedēļās būs turnīri Klīvlendā un Čikāgā, bet no 30.augusta līdz 6.septembrim notiks sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs - ASV atklātais čempionāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu