Kabulā pēc kritiena no ASV lidmašīnas miris talantīgs afgāņu futbolists

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Afghan Soccer Federation

Afganistānas varas iestādes apstiprinājušas, ka, mēģinot izkļūt no valsts ar ASV lidmašīnu, dzīvību Kabulā zaudējis talantīgs šīs valsts futbolists Zaki Anvari, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Jaunais futbolists bija viens no tiem cilvēkiem, kuri atradās pie ASV gaisa spēku lidmašīnas, kad tā pameta Kabulas lidostu. 

Tobrīd lidostas skrejceļā vadīja haoss. Liels ļaužu pūlis skrēja līdzās lidaparātam un vairāki cilvēki bija pie tās pieķērušies, tādējādi cerot pamest Afganistānu, kur varu pārņēmis islāmistiskais grupējums "Taliban".

BBC vēsta, ka Anvari miris 19 gadu vecumā, bet "The New York Times" raksta, ka futbolists aizsaulē devies, būdams 17 gadus vecs.

Anvari zaudējis dzīvību pēc kritiena no lidmašīnas, kas izlidoja no Kabulas lidostas. Sīkāka informācija gan netiek izpausta. 

Anvari pārstāvējis Afganistānas jauniešu izlases. 

"Lai viņš atpūšas debesīs un lūdz Dievu par savu ģimeni, draugiem un sporta kolēģiem," sociālajā tīklā "Facebook" vēsta Afganistānas Fiziskās audzināšanas un sporta ģenerāldirektorāts.

"Anvari, tāpat kā tūkstošiem citu afgāņu jauniešu, vēlējās pamest valsti, bet nokrita no ASV lidmašīnas un gāja bojā," teikts paziņojumā.  

Turpinās ārvalstu pilsoņu un afgāņu evakuācija no Afganistānas. NATO pārstāvis piektdien apstiprināja, ka pēdējo piecu dienu laikā no Kabulas lidostas evakuēti vairāk nekā 18 000 cilvēku.

Vēl apmēram 6000 gaida izlidošanu, to vidū arī afgāņi, kas kā tulki sadarbojās ar ārvalstu bruņotajiem spēkiem.

Evakuācijas turpināsies arī nedēļas nogalē.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu