Video ⟩ Harijs Vītoliņš: Spēlētāji izlasē ieradušies ar pozitīvu enerģiju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas Hokeja federācija (LHF) piektdien rīkoja preses konferenci pirms mēneša beigās gaidāmā olimpiskā kvalifikācijas turnīra Rīgā. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš iepazīstināja ar savu redzējumu darbā ar Latvijas izlasi. 

"Gribu pateikties Latvijas Hokeja federācijai par sniegto uzticību. Tas ir gods pārstāvēt savu valsti, neatkarīgi no sporta veida. Tā ir atbildība. Citu valstu treneri varbūt to tā neizjūt. Mans sniegums tiks vērtēts gadiem, atbildība ir ļoti liela un gribas sasniegt nospraustos mērķus. Process notiek," sacīja Vītoliņš. 

Uz galvenā trenera amatu kandidēja arī Artis Ābols un Leonīds Tambijevs. 

"Valstsvienības galveno treneru kandidātu lokā bija Harijs Vītoliņš, Artis Ābols, Leonīds Tambijevs. Vītoliņš ieguva LHF valdes atbalstu un ir izveidojis savu komandu. Ir plašs treneru sastāvs, kas gatavo komandu olimpisko spēļu kvalifikācija turnīram. Esam saņēmuši pozitīvas atsauksmes arī no izlases spēlētājiem. Kopā esam pulcējuši Latvijas labākos hokejistus, lai varētu startēt Pekinas olimpiskajās spēlēs," norādīja LHF prezidents Aigars Kalvītis. 

Uzbrucējs Teodors Bļugers būs nacionālās komandas kapteinis olimpisko spēļu kvalifikācijā. Piektdien gaidāmajā pārbaudes spēlē "Arēnā Rīga" ar Norvēģijas izlasi viņš gan nepiedalīsies. Šajā mačā kapteinis būs Ronalds Ķēniņš, kuram asistēs Zemgus Girgensons un Andris Džeriņš.

"Lai sasniegtu kaut kādu stabilitāti, nepieciešams ilgstošs process. Esam sapulcējušies no visas pasaules. Man jāatrod optimālais risinājums, jāstrādā pie niansēm, lai atrastu optimālo variantu, kā mēs varam spēlēt," teica Vītoliņš. "Spēlētāji ieradušies ar pozitīvu enerģiju. Hokejistu kvalitāte, lēmumu pieņemšana, intelekts ir labi redzams."

Sestdien Latvija - Norvēģija aizvadīs otro pārbaudes spēli "Arēnā Rīga". Latvijas izlases treneru kolektīvs variēs ar maiņu virknējumiem, lai piemeklētu atbilstošākos. 

"Mums vēl būs pāris dienas laika, lai varam kādu momentus pieslīpēt. Pārbaudes spēlēs mēģināsim noslīpēt tās lietas, pie kurām esam strādājuši," pauda treneris. 

Vēl pēc pasaules čempionāta pēdējās spēles bijušais izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs bijis pārliecības pilns, ka varēs turpināt darbu pie valstsvienības, taču Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Omskas "Avangard" viņu nav vēlējies atbrīvot. Šī iemesla dēļ LHF vadība sāka laicīgi meklēt viņa aizstājēju. 

Kvalifikācijas turnīra E grupas spēles no 26. līdz 29. augustam norisināsies "Arēnā Rīga". Par vienīgo ceļazīmi uz Pekinu cīnīsies Latvijas, Francijas, Itālijas un Ungārijas izlases.

 

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram:

Vārtsargi: Ivars Punnenovs, Artūrs Šilovs, Mareks Mitens, Rūdolfs Lazdiņš;

Aizsargi: Ralfs Freibergs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Zīle, Kristiāns Rubīns, Sandis Smons, Kristaps Sotnieks, Uvis Balinskis, Kārlis Čukste, Artūrs Kulda, Jānis Jaks, Ņikita Mateiko;

Uzbrucēji: Teodors Bļugers, Zemgus Girgensons, Rūdolfs Balcers, Lauris Dārziņš, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Rodrigo Ābols, Oskars Batņa, Deniss Smirnovs, Rihards Marenis, Renārs Krastenbergs, Mārtiņš Dzierkals, Eduards Tralmaks, Haralds Egle, Kaspars Daugaviņš, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Ronalds Ķēniņš.

Dalību Pekinas olimpiskajās spēlēs jau nodrošināta Kanādai, Krievijai, Somijai, Zviedrijai, Čehijai, ASV, Vācijai, Šveicei un mājiniecei Ķīnai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu