Vītoliņš: Bļugers ir pelnījis pildīt Latvijas hokeja izlases kapteiņa pienākumus (129)

CopyDraugiem X Whatsapp

2022. gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas nākamnedēļ norisināsies "Arēnā Rīga", Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš komandas kapteiņa pienākumus uzticējis Teodoram Bļugeram.

Piektdien (plkst. 19.30) un sestdien (plkst. 17.00) Latvijas izlase aizvadīs pārbaudes spēles pret Norvēģijas valstsvienību, savukārt olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā no 26. līdz 29. augustam par vienīgo ceļazīmi uz Pekinu būs jācīnās ar Francijas, Itālijas un Ungārijas hokejistiem.

27 gadus vecais Bļugers aizvadītajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā Pitsburgas "Penguins" komandas sastāvā regulārajā čempionātā 43 spēlēs guva 7 vārtus un atdeva 15 rezultatīvas piespēles.

"Uzskatu, ka spēlētājs, kurš aizvadījis veiksmīgu sezonu NHL, parakstījis jaunu līgumu un veic lielu darba apjomu, ir pelnījis būt kapteinis," piektdien preses konferencē norādīja Vītoliņš, kuram šīs būs pirmās spēles Latvijas izlases stūrmaņa amatā.

Bļugers šovasar pagarināja lūgumu ar "Penguins" uz diviem gadiem. Viņš NHL aizvadījis trīs sezonas, kuru laikā nospēlēti 140 mači regulārajā čempionātā, gūti 22 vārti un veiktas 32 rezultatīvas piespēles, kā arī sakrāts pozitīvs lietderības koeficients +19.

"Šis turnīrs ir īss, tāpēc nav tik būtiski, kas notiek ģērbtuvē. Ja ir komanda ilgā termiņā, kā tas ir klubā, tad tā bilde ir savādāka. Šeit spēle rādīs - ja tā būs laba, tad arī ģērbtuvē būs viss kārtībā. Man svarīgi, lai spēlētāji rāda piemēru laukumā un citi to pamana," skaidroja treneris.

"Teodors paveic ne tikai skaisto, bet arī melno darbu. Viņš ar to ir spēcīgs, un Pitsburgā to novērtē. Tas ir vajadzīgs arī šeit," piebilda Vītoliņš, kurš personīgi izraudzījās komandas kapteini.

Latvijas izlasē Bļugers aizvadījis 20 spēles, guvis trīs vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles. Viņš valstsvienību pārstāvēja 2017., 2018. un 2019. gada pasaules čempionātos.

 
Komentāri (129)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu