Latvijas izlases jaunais treneris Vītoliņš: Mēs ar Znaroku uzturam kontaktu (3)

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš joprojām uztur ciešu kontaktu ar savu ilggadējo kolēģi Oļegu Znaroku, piektdien preses konferencē pastāstīja valstsvienības jaunais stūrmanis.

Piektdien (plkst. 19.30) un sestdien (plkst. 17.00) Latvijas izlase aizvadīs pārbaudes spēles pret Norvēģijas valstsvienību, savukārt olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā no 26. līdz 29. augustam par vienīgo ceļazīmi uz Pekinu būs jācīnās ar Francijas, Itālijas un Ungārijas hokejistiem.

Vītoliņam šī būs debija Latvijas izlases galvenā trenera amatā. Viņam asistēs Artis Ābols, Viktors Ignatjevs, Juris Klodāns, Raimonds Vilkoits un Kārlis Zirnis. Galvenā trenera posteni atstājot kanādietim Bobam Hārtlijam, uz amatu iepriekš kandidēja arī Artis Ābols un Leonīds Tambijevs.

Kādreizējais valstsvienības uzbrucējs un komandas kapteinis Vītoliņš trenera karjerā guvis lielus panākumus, strādājot par asistentu Znarokam. Viņi trīsreiz izcīnījuši Gagarina kausu, ar Krievijas izlasi ieguvuši pasaules čempionāta zelta, sudraba un bronzas medaļas, kā arī izcīnījuši olimpisko zeltu.

Znarokam nav oficiāls konsultanta status Latvijas izlasē, taču pēc Vītoliņa teiktā noprotams, ka viņš labprāt uzklausa bijušā kolēģa viedokli.

"Mēs ar Oļegu uzturam kontaktu. Pēdējos 15 gadus esam strādājuši kopā. Mēs aprunājamies, viņš izsaka savu viedokli. Katru dienu sazvanāmies, bieži arī satiekamies. Ja viņam ir brīvāks laiks, viņš var atnākt apskatīties un pakonsultēt. Tās ir draudzīgas attiecības, kas mums joprojām turpinās."

Vītoliņš hokeja uzbrucēja karjerā Latvijas izlasē aizvadīja 110 spēles, guva 41 vārtus un veica 46 rezultatīvas piespēles.

 
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu