Latvija kandidēs uz tiesībām organizēt "FIBA EuroBasket 2025"

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases basketbolisti
Latvijas izlases basketbolisti Foto: FIBA.com

Latvijas Nacionālā sporta padome izskatīja un atbalstīja Latvijas Basketbola savienības pieteikumu Latvijai kandidēt uz 2025.gada Eiropas vīriešu čempionāta finālturnīra ("FIBA EuroBasket 2025") grupas turnīra un finālposma organizēšanu, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe") izsludinājusi pieteikšanos 2025.gadā rīkot reģionā lielākās un prestižākās basketbola sacensības - Eiropas vīriešu čempionāta finālturnīru "FIBA EuroBasket 2025". Pēdējos 15 gados Latvijā ir veiksmīgi sarīkoti 12 pasaules un Eiropas čempionāti pieaugušo un jauniešu komandām, ieskaitot "FIBA EuroBasket 2015".

Ņemot vērā šo pieredzi, Latvijas Basketbola savienība ir apliecinājusi interesi piedalīties konkursā par tiesībām rīkot vienas grupas turnīru un arī finālposmu. Padomes sēdē minētais pieteikums tika vērtēts gan no sportiskā aspekta un sacensību ietekmes uz basketbola un sporta popularitāti sabiedrībā kopumā, gan arī tika vērtēts sacensību potenciālais ekonomiskais efekts un ieguvumi valsts tautsaimniecībai. Pēc nepieciešamo dokumentu sagatavošanas jautājumu par "FIBA EuroBasket 2025" grupas turnīra un finālposma organizēšanu Latvijā IZM virzīs izskatīšanai Ministru kabinetā.

Izskatot jautājumu par papildus nepieciešamo finansējumu Latvijas Olimpiskās vienības darbības nodrošināšanai, kā arī sportistu un komandu sagatavošanai dalībai 2022.gada Ziemas Olimpiskajās spēlēs Pekinā, Ķīnā, padome nolēma aicināt Ministru kabinetu piešķirt šim mērķim IZM finansējumu, kas nepārsniedz 871 700 eiro, pārskaitīšanai Latvijas Olimpiskā komitejai - no tiem līdz 261 700 eiro Latvijas Olimpiskās vienības darbības nodrošināšanai, līdz 260 000 eiro Latvijas Bobsleja un skeletona federācijai, līdz 210 000 eiro Latvijas Kamaniņu sporta federācijai, līdz 70 000 eiro Latvijas Biatlona federācijai, līdz 50 000 eiro Latvijas Slēpošanas federācijai un līdz 20 000 eiro Latvijas Slidošanas asociācijai.

Savukārt, ja Latvijas vīriešu hokeja izlase kvalificēsies dalībai 2022.gada Ziemas Olimpiskajās spēlēs Pekinā, valdība tiks aicināta piešķirt finansējumu līdz 300 000 eiro, lai Latvijas Hokeja federācija varētu segt izdevumus saistībā ar izlase sagatavošanos un dalību, tai skaitā ar spēlētāju apdrošināšanu saistītās izmaksas.

Arī izskatot Latvijas Paralimpiskās komitejas finanšu pieprasījumu par sportistu sagatavošanos dalībai 2022.gada Ziemas Paralimpiskajās spēlēs Pekinā, padome nolēma aicināt Ministru kabinetu piešķirt finansējumu, kas nepārsniedz 35 000 eiro.

Padomes sēdē tika izskatīta IZM pārvaldībā esošo nacionālo sporta bāzu - bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda", Kultūras un sporta centra "Daugavas stadions", Sporta centra "Mežaparks" un Tenisa centra "Lielupe" sniegtā informācija par nepieciešamajiem pasākumiem, lai saistībā ar Covid-19 pandēmijas ierobežošanai ieviestajiem drošības pasākumiem stabilizētu finanšu situāciju šajās sporta nozares kapitālsabiedrībās. Šim mērķim Sporta padome nolēma aicināt valdību piešķirt IZM aptuveni 449 025 eiro.

Sporta padome arī pieņēma lēmumu aicināt piešķirt papildus līdzekļus līdz 33 000 eiro, lai nodrošinātu olimpisko čempionu - 3x3 basketbola izlases sportistu dalību starptautiskajās sporta sacensībās.

Vienlaikus sporta padome pieņēma lēmumu atbalstīt nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu sporta bāzei "RUUKKI pludmales centrs". Galīgo lēmumu šajā jautājumā pieņems Ministru kabinets.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu