Latvijas trīssoļlēcēja Sopova izcīna bronzas medaļu U-20 vieglatlētikas PČ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas sportiste Darja Sopova piektdien Nairobi izcīnīja bronzas medaļu pasaules U-20 čempionāta vieglatlētikā trīssoļlēkšanas sacensībās.

Finālā Sopova savā labākajā mēģinājumā lēca 13,60 metru tālumā.

Pirmajā lēcienā Sopovas rezultāts bija 12,92 metri, bet nākamās piecas sērijas viņa aizvadīja ar stabiliem lēcieniem. Otrajā mēģinājumā viņa sasniedza 13,33 metrus, bet nākamajā lēca centimetru tālāk. Ceturtajā piegājienā ventspilniece aizlēca 13,42 metrus tālus un nākamajā atkal bija centimetru tālāka.

Pēc piecām sērijām viņa bija trešā, taču francūziete Sohāne Okagosa savā sestajā mēģinājumā sasniedza 13,54 metrus, apsteidzot latvieti. Savu mēģinājumu Sopova sagaidīja ceturtajā pozīcijā, taču aukstasinīgi turpināja augšupejošo līkni un sestajā piegājienā lēca 13,60 metrus tālu, atgūstot bronzas medaļu.

Uzvaru ar 13,75 metru tālu lēcienu izcīnīja zviedriete Maja Oskaga, bet otrā ar 13,63 metriem bija spāniete Tesija Ebosele.

Kvalifikācijas sacensībās Sopova otrajā mēģinājumā aizlēca 13,03 metrus, kas bija piektais labākais rezultāts no 22 startējušajām sportistēm.

Sopova pirms mēneša Tallinā izcīnīja bronzas medaļu U-20 Eiropas čempionātā. Igaunijā sasniegtais personīgais rekords ir tikai par diviem centimetriem tālāk nekā piektdienas fināla labākais lēciens.

Tikmēr 100 metru barjersprintā Marta Marksa savā pusfinālā finišēja 14,00 sekundēs, kas bija 16.rezultāts no 24 pusfinālistēm. Savā pusfinālā viņa bija septītā, no otrās vietas, kas dotu vietu finālā, atpaliekot 0,41 sekundi. Tikpat pietrūka, lai finālskrējienā iekļūtu ar rezultātu.

Smilteniete priekšsacīkstēs 100 metru barjeroto distanci skrēja 14,09 sekundēs, uzrādot 19.rezultātu no 33 startējušajām sprinterēm.

Marksai pieder Latvijas junioru rekords (13,68 sekundes), ko viņa sasniedza aizvadītajā nedēļas nogalē Valmierā.

Sestdien 400 metru barjersprinta pusfinālā startēs Dmitrijs Ļašenko.

Iepriekš šajās meistarsacīkstēs Agate Caune izcīnīja sesto vietu 3000 metru skrējienā un bija 18. uz pusi īsākā distancē, kur Kamilla Vanadziņa bija pozīciju augstāk. Vēl augstlēkšanā Lāsma Zemīte ieņēma 14.vietu, bet vesera mešanā Makars Korotkovs bija 21.pozīcijā.

Latvijas izlases sastāvā ir arī teneri un apkalpojošais personāls - Juris Petrovičs, Ainis Raubišķis, Dmitrijs Miļkevičs.

Pasaules U-20 čempionāts vieglatlētikā norisināsies līdz svētdienai. Tajā startē gandrīz 1000 jauno atlētu no 116 valstīm. Covid-19 pandēmijas dēļ nepiedalās pasaules vieglatlētikas lielvalstu (ASV, Lielbritānijas, Austrālijas, Japānas, Vācijas), kā arī Ķīnas, Norvēģijas un Jaunzēlandes jaunie vieglatlēti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu