Zviedrijas hokeja leģenda Lundkvists paziņo par karjeras beigšanu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Henriks Lundkvists
Henriks Lundkvists Foto: Reuters/ScanPix

Viens no pēdējās desmitgades pasaules labākajiem hokeja vārtsargiem zviedrs Henriks Lundkvists nolēmis noslēgt savu karjeru, vēsta Zviedrijas izdevums "Expressen".

39 gadus vecais Lundkvists nav spēlējis hokeju kopš 2019./2020. gada sezonas, kad Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pārstāvēja Ņujorkas "Rangers" komandu. 

"Rangers" izpirka Lundkvista līgumu. Pēc tam viņš noslēdza jaunu kontraktu ar Vašingtonas "Capitals" uz vienu sezonu par 1,5 miljoniem ASV dolāru, bet nevienu maču tā arī ASV galvaspilsētas vienībā neaizvadīja. 

Pēdējā laikā Lundkvists cīnās ar veselības likstām. Šī gada janvārī viņam tika veikta sidrs operācija. Viņš vēl cerēja turpināt hokejista gaitas, bet nu nolēmis likt punktu savai panākumiem bagātajai karjerai. 

Zviedru vārtsargs ir 2006. gada olimpisko spēļu čempions, kā arī 2014. gada olimpisko spēļu sudraba medaļnieks, 2017. gada pasaules čempions un 2004. gada pasaules vicečempions, divkārtējs Zviedrijas čempionāta zelta medaļu ieguvējs (2003., 2005. gads). 2012. gadā Lundkvists ieguva Vezina trofeju, kas pienākas NHL sezonas labākajam vārtsargam. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu