Latvijas BMX sportisti nedēļas nogalē Nīderlandē piedalīsies pasaules čempionātā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Svētdien pulksten 10:00 Nīderlandes pilsētā Papendālē norisināsies UCI pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā. Sacensībās startēs kopumā seši Latvijas elites un junioru sportisti, tostarp Kristens Krīgers un Vineta Pētersone, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Covid-19 izplatības pasliktināšanās dēļ Nīderlandē, šī gada pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā norisināsies tikai elites un junioru grupu sportistiem. Pie tam čempionāta sacensību sadaļa tiks aizvadīta vienā dienā. Nozīmīgo sacensību rīkošana šogad tika uzticēta Papendāles pilsētai, kur atrodas viens no lielākajiem pasaules BMX centriem. Regulāri šeit norisinās Pasaules kausa posmu sacensības, kurās iepriekš ar panākumiem startējuši Latvijas sportisti.

Mūsu valsti šī gada pasaules čempionātā pārstāvēs kopumā seši sportisti. Elites grupā vīriem Latvijas godu aizstāvēs Eiropas čempionāta astotās vietas ieguvējs Kristens Krīgers, kā arī jaunie - Edvards Glāzers un Niks Rožukalns. Glāzeram šis ir otrais, bet Rožukalnam pirmais gads elites grupā. Sievietēm elites konkurencē Latvijas godu aizstāvēs Vineta Pētersone.

Junioru puišu konkurencē sevi apliecināt spēcīgajā konkurencē centīsies Edvards Emīls Liberts, kamēr junioru meiteņu grupā īkšķi jātur par Līvu Lizetu Glāzeri.

Mūsu sportisti ar treneriem un apkalpojošo personālu jau atrodas Papendālā, kur piektdien tika aizvadīti pirmie oficiālie treniņi. Arī sestdien gaidāmas treniņu sesijas. Tikmēr sacensības norisināsies svētdien.

Pirmie braucieni gaidāmi pulksten 10:00 pēc Latvijas laika, sportistiem sacenšoties kvalifikācijas kārtā. Turpinājumā sekos "pēdējās cerības" braucieni tiem, kuri ar pirmo piegājienu nebūs pārvarējuši pirmo kārtu, kā arī astotdaļfināli. Ceturtdaļfināli, pusfināli un fināli sāksies no pulksten 14:20.

Latvijas sportistu un apkalpes sastāvs pasaules čempionātā BMX riteņbraukšanā:

Kristens Krīgers, Vīru elite, AKSSC Valmiera/Mītavas kumeļi

Edvards Glāzers, Vīru elite, AKSSC Valmiera/Tālava VBSS

Niks Rožukalns, Vīru elite, AKSSC Valmiera

Vineta Pētersone, Sieviešu elite, AKSSC Valmiera/Silvas ziķeri

Edvards Emīls Liberts, Juniori puiši, AKSSC Valmiera/BMX Mārupe

Līva Lizete Glāzere, Juniores meitenes, Tālava/VBSS

Miks Puķītis, Izlases galvenais treneris

Ģirts Kātiņš, Treneris

Olafs Lakučs, Treneris

Ivo Lakučs, Treneris

Artis Ozols, Komandas vadītājs

Gundars Osis, Mehāniķis

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu