"Mavericks" un "Wizards" savstarpējās spēles paredzētas novembrī un aprīlī

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālajai basketbola asociācijai (NBA) publicējot 2021./2022.gada sezonas kalendāru, kļuva zināms, ka latviešu Kristapa Porziņģa un Dāvja Bertāna pārstāvētās komandas savstarpējos mačus aizvadīs novembrī un aprīlī.

Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" 27.novembrī "American Airlines Center" uzņems Bertānu un Vašingtonas "Wizards" komandu, bet otrreiz abas vienības spēkosies 1.aprīlī ASV galvaspilsētā "Capital One" arēnā. Abas spēles sāksies naktī pēc Latvijas laika.

Sezonas sāksies 19.oktobrī, kad NBA čempione Milvoki "Bucks" savā laukumā uzņems Bruklinas "Nets", bet Losandželosas "Lakers" mājās tiksies ar Goldensteitas "Warriors". Dienu vēlāk notiks jau 11 mači un vienā no tiem "Wizards" viesosies pie Toronto "Raptors", kas pēc gadu ilgas spēlēšanas Tampā atgriezusies Kanādā, bet 21.oktobrī Porziņģis un "Mavericks" ciemosies pie Atlantas "Hawks" spēlē, kurā aci pret aci tiksies Luka Dončičs un Trē Jangs.

Atzīmējot NBA 75 gadu jubileju, tiks aizvadītas piecas tematiskās "NBA75 Classic Matchup" spēles - 1.novembrī Ņujorkas "Knicks" pret "Raptors", 14.decembrī "Knicks" pret Goldensteitas "Warriors", 17.decembrī Bostonas "Celtics" pret "Warriors", 18.decembrī "Celtics" pret "Knicks" un 7.janvārī "Lakers" pret "Hawks".

"Knicks" un "Raptors" mačs izvēlēts, jo 1946.gada 1.novembrī NBA pirmajā regulārā čempionāta spēlē tikās "Knicks" un vienu sezonu augstākajā līgā aizvadījusī Toronto "Huskies". "Knicks", "Celtics" un "Warriors" (iepriekš - Filadelfijas "Warriors") kā šo spēļu dalībnieces izvēlētas, jo tās ir NBA vissenākās komandas. Savukārt "Lakers" un "Hawks" duelis tematiskajā pakā iekļauts, jo 1972.gada 7.janvārī "Lakers" apturēja "Hawks" 33 uzvaru sēriju, kas ir līdz šim garākā NBA.

Ziemassvētku dienā no latviešu pārstāvētajām komandām spēlēs "Mavericks", kas 25.decembrī viesosies pie Jūtas "Jazz". Vēl šajā dienā būs "Knicks" - "Hawks", "Bucks" - "Celtics", Fīniksas "Suns" - "Warriors" un "Lakers" - "Nets" dueļi.

NBA regulārais čempionāts noslēgsies 10.aprīlī, kad komandas būs aizvadījušas 82 spēles. Pēc regulārā čempionāta no 12. līdz 15.aprīlim paredzēts "play-in" turnīrs, bet 16.aprīlī sāksies NBA izslēgšanas turnīrs. Finālsērijas pirmā spēle paredzēta 2.jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu