Zoriks uzvar "Krastu maču" tālmetienu konkursā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mikus Kļaviņš

Latvijas izlases un "VEF Rīga" aizsargs Kristers Zoriks sestdien uzvarēja tradicionālās diennakts basketbola spēles "Krastu mačs" tālmetienu konkursā.

Tālmetienu konkursā snaiperiem vienas minūtes laikā bija jāizpilda 25 metieni. Pirmajā kārtā visvairāk punktu - 13 - iekrāja Zoriks, Edgars Lasenbergs un Edgars Krūmiņš, bet pa 12 punktiem bija Raimondam Elbakjanam un Artim Atem. Pirmās kārtas barjeru nepārvarēja Kaspars Vecvagars, Andris Misters, Uģis Pinete, Rolands Freimanis, Mārtiņš Kaķītis, Kristaps Ence un Jānis Blūms.

Finālā pārliecinošu uzvaru ar 17 punktiem izcīnīja Zoriks, otrais ar 14 punktiem bija pērnā gada čempions Ate, pa astoņiem punktiem bija Krūmiņam un Lasenbergam, bet septiņus punktus guva Elbakjans.

Tikmēr "slam dunk" konkursā pirmo vietu dalīja Kristaps Dārgais, polis Rafals Lipinskis un ukrainis Vadims Podubčenko. Šai trijotnei bija visvairāk punktu pēc pusfināla, bet fināls lietus dēļ tika pārtraukts pēc tam, kad Lipinskis paslīdēja un sāpīgi nokrita. Fināls bija paredzēts diviem dalībniekiem, taču tā kā Dārgā un Podubčenko vērtējums pusfinālā bija ļoti līdzīgs, tad ukrainis varēja piedalīties cīņā par titulu.

Pusfinālā apstājās Arnolds Krauklis, bet kvalifikāciju nepārvarēja Edgars Lācis. Žūrijā bija Blūms, Dāvis Bertāns, Krūmiņš, Žanis Peiners un Mārtiņš Indriksons.

"Krastu mačs" šogad notiek "Rīgas vasara 2021" ietvaros un atzīmējot Rīgas ostas 821.gadadienu. Tradicionālā diennakts basketbola spēle 12.reizi pulcē dalībniekus no abiem Daugavas krastiem.

2020.gadā Labais krasts svinēja uzvaru ar 1086:1048, pēc 11 turnīriem izvirzoties vadībā ar 6-5.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu