Kids pēc vizītes pie Porziņģa: Kristaps ir teicamā fiziskā un mentālā kondīcijā (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Augusta vidū pie Kristapa Porziņģa Latvijā viesojās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids, kurš sarunā ar "Dallas Morning News" atzina, ka latviešu garā gala spēlētājs ir teicamā fiziskā un mentālā kondīcijā.

Par "Mavericks" stūrmani Kids kļuva vasaras sākumā, kad galvenā trenera amatā nomainīja ilggadējo Dalasas komandas vadītāju Riku Kārlailu.

Pirms darba "Mavericks" komandā Kids par galveno treneri strādāja Bruklinas "Nets" un Milvoki "Bucks", bet pēdējos pāris gadus bija Losandželosas "Lakers" treneru korpusā. 

"Porziņģis neticami uzņēma," sacīja Kids. "Ieturējām vakariņas. Redzējām, kā viņš strādā treniņos, un daudz laika pavadījām sarunās. Ar viņu viss ir labi - gan fiziskā, gan mentālā ziņā."

26 gadus vecais Porziņģis šajā vasarā nepalīdzēja Latvijas izlasei 2023. gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas turnīrā, kurā Latvijas komanda izcīnīja pirmo vietu savā grupā. 

Iepriekšējās NBA sezonas sākumu viņš izlaida traumas dēļ, nevarēja piedalīties pirmajās deviņās spēlēs. Kopumā 2020./2021. gada sezonā Porziņģis no 72 regulārā čempionāta mačiem spēlēja 43. Viņu vairākkārt sezonas laikā nomocīja savainojumi. 

Pagājušajā sezonā Latvijas basketbola zvaigzne vidēji spēlē atzīmējās ar gūtu 20,1 punktu un izcīnīja 8,9 atlēkušās bumbas zem groziem. 

Treneris Kids un ģenerālmenedžeris Niko Herisons "Mavericks" organizācijai pievienojās 28. jūnijā. Jūlija beigās Porziņģis uz nedēļu ieradās Dalasā, kur trenējās un tikās ar Kidu un Herisonu. 

Kidam bijis lūgums.

"Es uzaicinu pats sevi, bet... vai nebūtu iebildumu, ja atbraukšu ciemos?" Kids Latvijā viesojās trīs dienas. Viņš tika manīts arī kādā Vecrīgas bārā.

2019. gada vasarā Rīgā viesojās arī toreizējais "Mavericks" galvenais treneris Kārlails, kurš piedalījās nometnē "Basketball Without Borders". 

Kids cer, ka viņam ar Porziņģi izveidosies labas attiecības. "Es gribēju redzēt, kur viņš dzīvo, kas ir viņa mājas," teica Kids. "Skaista vieta. Mēs vienmēr runājām par ģimeni. Mums jāparāda, ka esam gādīgi. Gribēju, lai viņš zina, ka rūpējos. Zinu, ka viņš ir vesels. Zinu, ka viņš ir priecīgs. Gribēju parunāt arī par basketbolu un citām lietām. Mēs vienmēr runājam par basketbolu, bet gribēju redzēt, kā viņš jūtas ārpus tā. Viņam viss ir kārtībā."

Dalasas "Mavericks" treniņnometne sāksies 28. septembrī, bet regulārās sezonas pirmo spēli aizvadīs 21. oktobrī Atlantā pret vietējo "Hawks". 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu