Toyota ceturto gadu pēc kārtas uzvar Lemānas 24 stundu sacīkstēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Toyota

"Toyota Gazoo" autosporta komanda aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja uzvaru slavenajās Lemānas 24 stundu sacīkstēs, pirmajā vietā finišējot ceturto gadu pēc kārtas.

Uzvaru "Toyota" vienība izcīnīja ar japāni Kamui Kobajaši, britu Maiku Konveju un argentīnieti Hosē Mariju Lopesu sastāvā.

Uzvarētāji sacīksti beidza pēc 1440 brauktām minūtē, 370 apļiem, vairāk nekā 5000 kilometriem un 33 pitstopiem. Ar septīto numuru startējošā "Toyota" pirmā vienība izvairījās no pēdējo gadu neveiksmēm.

Hypercar klases sacīkšu auto Toyota GR010 Hybrid
Hypercar klases sacīkšu auto Toyota GR010 Hybrid Foto: Toyota

Iepriekšējos trīs gados uzvaras laurus plūca "Toyota" otrā komanda, kas šoreiz ieņēma otro vietu. Tās sastāvā bija japānis Kadzuki Nakadžima, šveicietis Sebastjēns Buemi un jaunzēlandietis Brendons Hārtlijs.

Abas "Toyota" mašīnas finiša līniju šķērsoja viena pēc otras, bet pirmā vienība otro apsteidza par diviem apļiem. Komandas startēja ar "Toyota GR010 Hybrid" spēkratiem.

"Raudāju kā maza meitene. Tik daudz emociju. Katru gadu tik smagi strādājam šī mērķa vārdā," pēc uzvaras teica Konvejs.

Hypercar klases sacīkšu auto Toyota GR010 Hybrid
Hypercar klases sacīkšu auto Toyota GR010 Hybrid Foto: Toyota

Tikmēr trešo vietu ieņēma "Alpine" komanda ar brazīlieti Andreu Negrāu un diviem francūžiem Nikolā Lapjēru un Matjē Vaksivjēru sastāvā. Viņi uzvarētājiem zaudēja četrus apļus.

Sacīkstēs klātienē vēroja ap 50 000 līdzjutēju, aizpildot piekto daļu no tribīņu kapacitātes. Pērn slavenās sacensības norisinājās aiz slēgtiem vārtiem.

Tituliem bagātākā rūpnīca Lemānā ir "Porsche", kas kopumā triumfējusi 19 reizes.

2017.gadā Lemānas 24 stundu izturības sacensībās piedalījās arī Latvijas sportists Konstantīns Calko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu