Video ⟩ Zemgus Girgensons: Pretinieks jārespektē vienmēr (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Uzbrucējs Zemgus Girgensons pagājušajā nedēļā divās pārbaudes spēlēs pret Norvēģijas izlasi "Arēnā Rīga" izcēlās ar trim vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli. Viņš ir teicamā formā un būs viens no Latvijas nacionālās komandas līderiem gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas izlasē Girgensons tiek iespēlēts virknējumā ar Rūdolfu Balceru un Ronaldu Ķēniņu. Visiem trim ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) pieredze. Šis virknējums pārbaudes spēlēs pret Norvēģiju bija produktīvākais Latvijas komandā. 

"Pēdējā laikā lielākoties esmu spēlējis malā, bet ir bijis, kad spēlēju centra uzbrucēja pozīcijā. Pirmajos gados NHL tieši centrā spēlēju, tāpēc grūti aizmirst, kā tas ir," sacīja Girgensons. 

Visu iepriekšējo NHL sezonu viņš izlaida savainojuma dēļ. 

"Biju ļoti priecīgs, ka ir šāds turnīrs - olimpisko spēļu kvalifikācija. Emocijas ir ļoti augstas. Bufalo "Sabres" vadība uzreiz man teica - droši brauc. Visu sakārtoja, nebija nekādu problēmu," atklāja Girgensons. 

Latvijas izlases sastāvā 27 gadus vecais uzbrucējs piedalījies četros pasaules čempionātos. 

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra E grupas spēles no 26. līdz 29. augustam norisināsies "Arēnā Rīga". Par vienīgo ceļazīmi uz Pekinu cīnīsies Latvijas, Francijas, Itālijas un Ungārijas izlase.

 

Dalība turnīrā Pekinā jau nodrošināta Kanādai, Krievijai, Somijai, Zviedrijai, Čehijai, ASV, Vācijai, Šveicei un mājiniecei Ķīnai.

Raksts tapis sadarbībā ar BITE

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu