Apturēta biedrības "FC Noah Jurmala" kā biedra dalība LFF

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Noah Jurmala" futbolisti
"Noah Jurmala" futbolisti Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Apturēta biedrības "FC Noah Jurmala" kā biedra dalība Latvijas Futbola federācijā (LFF), informē LFF.

Skandāliem apvītā Daugavpils "Noah Jurmala" komanda (Daugavpils "Lokomotiv" pēctece) Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) uzvarēja apelāciju par vienības nepielaišanu Latvijas futbola virslīgai. Tomēr pirms mēneša klubs apturēja savu dalību Latvijas čempionātā kā klasiskajā, tā arī telpu futbolā.

Par vairākiem pārkāpumiem "Noah Jurmala" klubam bija piemērots liegums pieteikt jaunus spēlētājus, tādējādi vairākos mačos neizdevās nokomplektēt pilnvērtīgu sastāvu.

Augustā, ņemot vērā būtiskus un atkārtotus pārkāpumus, kā arī savu kā biedra pienākumu nepildīšanu, LFF valde lēmusi par biedrības "FC Noah Jurmala" kā LFF biedra dalības apturēšanu līdz nākamajam kongresam. Saskaņā ar LFF statūtiem tajā tiks virzīts jautājums par attiecīgā biedra izslēgšanu no LFF.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz no "Noah Jurmala" puses pārkāptajiem un LFF statūtos atrunātajiem LFF biedra pienākumiem. Pārkāpumu klāstā ir informācijas kopums par iesaistīšanos manipulācijās ar spēļu rezultātiem, par ko iepriekš kluba pārstāvji saņēmuši attiecīgas LFF diskvalifikācijas un uz kā pamata Valsts policija ir sākusi kriminālprocesu. Tāpat spēkā esošas ir nenokārtotas parādsaistības pret bijušajiem kluba personāla un spēlētāju sastāva pārstāvjiem, citu LFF biedru "Dinamo Rīga" un LFF.

LFF arī norāda, LFF lietvedībā bijuši vairāki gadījumi, kad no "Noah Jurmala" puses fiksēta apzināta spēlētāju patiesā līgumu statusa slēpšana, bet no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes saņemta informācija, ka klubs nodarbina un bija pieteicis "Optibet" virslīgas 2021.gada sezonai vairākas personas, kurām nav pieprasītas/izsniegtas uzturēšanās atļaujas un tiesības uz nodarbinātību, kā arī Latvijas Republikas konsulārajās pārstāvniecībās nav izsniegtas ieceļošanas vīzas.

Iepriekš LFF valde aicinājusi "Noah Jurmala" amatpersonas uz tikšanos, lai pārrunātu publiskajā telpā pieejamo informāciju par situāciju klubā un LFF statūtos noteikto biedra pienākumu pildīšanu, uz ko nekāda veida atbildi vai informāciju nesaņēma. Tāpat klubs vairākkārt esot ignorējis LFF administrācijas lūgumus sniegt informāciju, kā arī LFF komiteju aicinājumus sniegt paskaidrojumus attiecībā uz trešo personu iesniegumiem pret klubu.

Tādējādi LFF valde secinājusi, ka "Noah Jurmala" vairākkārt ir pārkāpis LFF statūtos noteikto, ka biedram ir pienākums vienmēr pilnībā ievērot kompetento FIFA, UEFA un LFF institūciju izdotus statūtus, noteikumus, norādījumus un lēmumus, kā arī rīkojumus un cita veida regulējošos vai normatīvos dokumentus, un gādāt, ka tos ievēro pašu biedri, treneri, amatpersonas un spēlētāji. Tāpat attiecīgais biedrs vairs nepildot noteikto pienākumu piedalīties LFF rīkotajās sacensībās vai citās aktivitātēs, īpaši - sporta aktivitātēs.

Saskaņā ar LFF statūtiem attiecīgais biedrs netiek atbrīvots no finansiālām un citām saistībām pret LFF vai citiem LFF biedriem, bet zaudē visas tiesības attiecībā pret LFF.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu