3x3 basketbola komanda "Riga" iekļūst Rīgas "Challenger" ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
3x3 basketbola turnīrs "Ghetto Basket Rīga Challenger" starp Latvijas komandu "Rīga" un Krievijas komandu "Runa" Grīziņkalnā.
3x3 basketbola turnīrs "Ghetto Basket Rīga Challenger" starp Latvijas komandu "Rīga" un Krievijas komandu "Runa" Grīziņkalnā. Foto: Evija Trifanova/LETA

"Riga" komanda otrdien Rīgā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres 3x3 basketbolā "Challenger" turnīra "Ghetto Basket Riga" otrajā spēlē zaudēja, taču iekļuva "play-off" turnīrā.

Ar pirmo numuru turnīrā izliktā "Riga", ko šajā turnīrā pārstāv olimpiskie čempioni Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars, bet savainojumu ārstējošo Edgaru Krūmiņu aizvieto komandas piektais dalībnieks Artūrs Strēlnieks, ar 18:19 piekāpās Krievijas Basketbola federācijas (RFB) vienībai "Runa".

Lasmanis un Strēlnieks izvirzīja rīdziniekus vadībā ar 2:0, bet pēc Strēlnieka tālmetiena un Čavara bumbas trieciena grozā no augšas tika panākts arī 5:1.

Viesi nekapitulēja un pēc 3:6 guva piecus punktus pēc kārtas - 8:6. Pēc tam punktu gūšanas sērija padevās mājiniekiem, pēc Mieža un Čavara tālmetieniem un Lasmaņa soda metiena panākot 11:8 savā labā.

Uz to ar četriem punktiem atbildēja krievu komanda, vēlāk panākot arī 17:14 savā labā, uz ko ar tālmetienu atbildēja Strēlnieks - 16:17. Šis rezultāts uz tablo noturējās ilgi, līdz Sergejs Kozlovs panāca 18:16 vadību viesiem.

Atspēlēties neizdevās, Miezim metot garām tālmetienu, kad bija arī labas iespējas veikt caurgājienu un panākt pagarinājumu.

Rīdziniekiem seši punkti un sešas atlēkušās bumbas tika Strēlniekam, pa četriem punktiem sakrāja pārējie "Riga' komandas dalībnieki, četras atlēkušās bumbas izcīnot Miezim, trīs- Čavaram un divas - Lasmanim.

Savukārt pirmajā spēlē "Riga" ar 21:20 pieveica "Raudondvaris" no Lietuvas.

Čavars ar divpunktu metienu un Lasmanis ar soda metienu panāca 3:0 vadību. Tomēr pretinieki panāca 7:5 savā labā, bet pēc diviem Šarūna Beņuša soda metieniem - arī 11:7 savā labā.

Vēl nepilnas trīs minūtes līdz spēles beigām pēc Aurima Urbona divpunktu metiena lietuviešiem bija četru punktu pārsvars (14:10), taču tad latvieši guva astoņus punktus pēc kārtas, pa tālmetienam iemetot Miezim, Lasmanim un Strēlniekam.

Lietuvieši nepadevās un no 15:19 izvirzījās viena punkta vadībā - 20:19. Tomēr beidzamo vārdu spēlē ar tālmetienu 24 sekundes pirms spēles beigām guva Miezis.

Punktu ražu latvieši sadalīja visai līdzīgi. Septiņus punktus guva Lasmanis, pa pieciem - Miezis un Čavars, bet četrus - Strēlnieks, kuram, tāpat kā Čavaram, arī septiņas atlēkušās bumbas.

Pretiniekiem deviņus punktus guva Beņušis.

A grupā visām trim komandām ir pa vienai uzvarai un vienam zaudējumam, bet Lietuvas komanda bija guvusi 40, "Riga" 39 un RFB komanda 37 punktus.

Pamatturnīra D grupas spēlē "Grīziņkalns", kas turnīrā piedalās ar 16.numuru un kurā spēlē Andris Epners, Rendijs Feikners, Ivars Rihards Žvīgurs un Edgars Lācis, ar 11:18 piekāpās "Amsterdam" no Nīderlandes.

Feikners pēc spēlētām 25 sekundēm izvirzīja Latviju vadībā ar viena punkta metienu, taču nākamos četrus punktus guva pretinieki, kuri trīs minūtes un 14 sekundes pirms mača beigām panāca arī 15:3.

Trīs sekundes pirms mača beigām punktu ar tālmetienu pielika Epners, latviešiem zaudējot ar 11:18.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar pieciem punktiem un piecām atlēkušajām bumbām bija Feikners, trīs punkti un piecas atlēkušās bumbas Žvīguram, divi punkti un piecas zem groziem izcīnītas bumbas Epneram, bet punkts un četras kļūdas Lācim.

"Grīziņkalns" otrajā D grupas cīņā ar 15:21 piekāpās ASV komandai "Princeton".

Tāpat kā pirmajā grupas cīņā "Grīziņkalns" izvirzījās vadībā ar 1:0, šoreiz pēc Žvīgura metiena.

Tomēr tūlīt amerikāņi panāca 3:1 savā labā, pēc nedaudz vairāk nekā trim ar pusi spēlētām minūtēm panākot 12:3 un spēli aizvadot līdz uzvarai ar 21:15, kas tika sasniegta 13 sekundes pirms spēles laika beigām.

Tas nozīmēja, ka izslēgšanas spēlēs "Grīziņkalns" ar diviem zaudējumiem tikpat spēlēs nav iekļuvis. Grupā ar divām uzvarām triumfēja "Amsterdam", otro vietu ieņemot amerikāņiem ar vienu uzvaru.

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar septiņiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Epners. Četri punkti un piecas atlēkušās bumbas Žvīguram, trīs punkti un sešas zem groziem izcīnītas bumbas Lācim, bet Feikners guva vienu punktu.

Pretiniekiem ar 11 punktiem izcēlās Deimons Hafmens.

Otrdien kvalifikāciju neizdevās pārvarēt "Jelgavas" vienībai ar Armandu Ginteru, Robertu Pāži, Armandu Seņkānu un Mārtiņu Šteinbergu sastāvā.

"Jelgava", kas turnīrā izsēta ar devīto numuru, pirmajā spēlē ar 21:16 pieveica Slovākijas komandu "Bojnice" (15.), bet cīņā par vietu pamatturnīrā ar 11:15 piedzīvoja zaudējumu pret Krievijas komandu "Runa" (10.).

Kvalifikācijas A grupā uzvarēja Vācijas komanda "Dusseldorf", kas arī nodrošināja vietu pamatturnīrā.

Pamatturnīra B grupā spēlē "Šakiai" (Lietuva), "Utrecht" (Nīderlande) un kvalifikācijas A grupas uzvarētāji "Dusseldorf", bet C grupā cīnās "Ub" (Serbija), "Reval" (Igaunija) un "Antwerp" (Beļģija).

Trešdien pa divām labākajām katras grupas komandām spēlēs ceturtdaļfinālā, pirmajam mačam sākoties plkst.16.45. Pusfināli sāksies plkst.19.25, bet finālspēle būs plkst.20.45.

Starp izslēgšanas turnīra kārtām norisināsies arī "slam dunk" konkurss.

Otrdien un trešdien Grīziņkalnā "Challenger" raudzes turnīrā 16 komandas cīnās par divām ceļazīmēm uz Abū Dabī "Masters" turnīru. Labākie četri kvarteti sadalīs 25 000 eiro lielo prēmiju fondu.

Gadījumā, ja sacensību dienās līs lietus, spēles tiks aizvadītas "Daugavas sporta namā". Spēles tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Sastāvs turnīrā ir gana spēcīgs, jo FIBA Pasaules klubu komandu labāko trīsdesmitniekā ir "Ub" (Serbija), "Šakiai Gulbele" (Lietuva), "Princeton" (ASV), "Antwerp" (Beļģija) un "Raudondvaris Tauras" (Lietuva).

Turnīrā piedalās arī Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs Serbijas izlases sastāvā Dejans Majstorovičs ("Ub"), ceturtās vietas ieguvēji Beļģijas izlases sastāvā Rafaels Bogerts, Niks Seliss un Tibo Vērvorts (visi - "Antwerp"), kā arī Nīderlandes izlases olimpietis Dimeo van der Horsts ("Amsterdam").

Savukārt "Šakiai Gulbele" sastāvā spēlē trīs Lietuvas izlases dalībnieki (Aurēlijs Pukelis, Daruss Tarvids un Šarūns Vingelis), kurus Latvijas izlase uzvarēja olimpiskā kvalifikācijas turnīra ceturtdaļfinālā, bet "Princeton" sastāvā laukumā dodas 2019.gada Pasaules kausa ieguvēji ASV izlases sastāvā Deimons Hafmens un Karīms Medokss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu