Latvijas komandas RFS uzbrukuma līderis Lemajičs pārceļas uz Beļģiju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Darko Lemajičs
Darko Lemajičs Foto: website.kaagent.be

Latvijas "Optibet" futbola virslīgas komanda RFS un pazīstamais Beļģijas klubs "KAA Gent" vienojušies par serbu uzbrucēja Darko Lemajiča pāreju, paziņojušas abas darījumā iesaistītās puses. Neoficiāla informācija liecina, ka samaksa par spēlētāja pāreju varētu būt tuvu pie viena miljona eiro.

28 gadus vecais Lemajičs bija spilgta figūra RFS sastāvā. Komandai viņš pievienojās 2019. gada jūnijā un kopumā 56 oficiālās spēlēs guva 35 vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles. Īpaši spilgta Lemajičam padevās šī Eirokausu sezona, kur viņš guva piecus vārtus sešās spēlēs, bet vienubrīd bija visa turnīra labākais snaiperis.

Tieši RFS un "KAA Gent" šovasar tikās UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas 3. kārtā. RFS viesos vienubrīd izvirzījās vadībā ar 2:0, tomēr divu spēļu summā sīvā cīņā piekāpās ar 2:3. Ar vienu vārtu guvumu pirmajā spēlē izcēlās arī RFS uzbrukuma līderis Lemajičs.

2018. gadā Lemajičs kopā ar "Riga FC" kļuva par valsts čempionu un labāko vārtu guvēju. 2019. gadā viņš atkal kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju, taču šoreiz jau RFS rindās. Šosezon "Optibet" virslīgā viņam pieci vārti 11 spēlēs.

"Šodien visas puses panāca galīgo vienošanos un tika parakstīti visi dokumenti. Lemajičs mūsu klubam ir devis ļoti daudz. Mēs noteikti nevarējām likt šķēršļus viņa transfēram uz Beļģiju, jo lieliski saprotam, cik liela iespēja viņam ir parādījusies," RFS paziņojumā norāda kluba ģenerāldirektors Māris Verpakovskis.

"Šī pāreja ir vēl viens nopietns novērtējums gan RFS organizācijai, gan visai Virslīgai kopumā. Arī mūsu klubam finansiāli šis bija ļoti izdevīgs piedāvājums, lai gan labi saprotam, ka cīņā par čempionu titulu Lemajičs ir liels zaudējums. Jebkurā gadījumā, ticam tiem spēlētājiem, kuri ir mūsu rīcībā. Viņiem tā ir lieliska iespēja sevi pierādīt tik svarīgā laikā," turpināja Verpakovskis.

"Nekad neaizmirsīšu laiku, kuru pavadīju RFS. Tā ir lieliska organizācija. Bijām kā viena ģimene. Vēlos pateikties katram, ar kuru šajā laikā nācās strādāt un spēlēt kopā. Noteikti uzmanīgi sekošu RFS gaitām arī turpmāk. Ļoti ceru, ka RFS izdosies izcīnīt titulu. Protams, esmu ļoti gandarīts par iespēju pievienoties tādam klubam kā “KAA Gent”. Darīšu visu, lai spētu sevi pierādīt no labākās puses," RFS mājaslapā citēts Lemajičs.

Nākamo spēli RFS aizvadīs jau šo piektdien, kad plkst. 20.00 Jāņa Skredeļa stadionā  Optibet" virslīgas ietvaros uzņems BFC "Daugavpils".

"KAA Gent" ir Beļģijas augstākās līgas čempionāta uzvarētāja 2015. gada sezonā. Komanda ir arī trīskārtēja Beļģijas kausa ieguvēja - 2010., 1984. un 1964. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu