Video ⟩ Latvijas hokeja izlases kapteinis Bļugers stāsta par notikumiem bagāto vasaru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas hokeja izlases kapteinis Teodors Bļugers sarunā ar sporta žurnālistu Jāni Matuli dalās iespaidos par notikumiem bagāto vasaru. Viņš apprecējies, parakstījis jaunu līgumu ar Pitsburgas "Penguins", kā arī gatavojas 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram.

27 gadus vecais Bļugers aizvadītajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā Pitsburgas "Penguins" komandas sastāvā regulārajā čempionātā 43 spēlēs guva 7 vārtus un atdeva 15 rezultatīvas piespēles.

Bļugers šovasar pagarināja lūgumu ar "Penguins" uz diviem gadiem par atalgojumu 4,4 miljoni ASV dolāru. Centra uzbrucēju Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš nesen iecēla par komandas kapteini.

Bļugers karjerā NHL aizvadījis trīs sezonas, kuru laikā nospēlēti 140 mači regulārajā čempionātā, gūti 22 vārti un veiktas 32 rezultatīvas piespēles, kā arī sakrāts pozitīvs lietderības koeficients +19.

"Esmu priecīgs palikt Pitsburgā vēl divus gadus. Situācija tagad ir stabilāka. Tagad esmu te - gatavojos spēlēt kvalifikācijā. Mums ir liela iespēja iekļūt olimpiskajās spēlēs," sacīja Bļugers.

"Domāju, ka visi grib spēlēt olimpiskajās spēlēs. Tas ir augstākais līmenis. Iepriekšējās olimpiskajās spēlēs nebija NHL spēlētāju. Ceru, ka šoreiz būs. Un ceru, ka mums būs iespēja spēlēt," teica kapteinis. 

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra E grupas spēles no 26. līdz 29. augustam norisināsies "Arēnā Rīga". Par vienīgo ceļazīmi uz Pekinu cīnīsies Latvijas, Francijas, Itālijas un Ungārijas izlase.

 

Dalība turnīrā Pekinā jau nodrošināta Kanādai, Krievijai, Somijai, Zviedrijai, Čehijai, ASV, Vācijai, Šveicei un mājiniecei Ķīnai.

Raksts tapis sadarbībā ar BITE

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu